Dâmboviţa: 1010 de candidaţi la BAC 2020, sesiunea august – septembrie

0 0

Circa 1000 de candidaţi din Dâmboviţa s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de bacalaureat 2020, începând de luni, 24 august.
Din totalul de 1010 absolvenţi înscrişi, susţin probele scrise programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar: 24 august a fost proba la Limba şi literatura română – E.a) -337 de candidaţi.
Astăzi, 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c) – 698 de candidaţi şi miercuri, 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d) – 609 candidaţi.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
În judeţul Dâmboviţa vor funcţinează opt centre de examen şi un centru zonal de evaluare.
Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 –
20:00.
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora
8:30.
Reamintim că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile şi pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.
Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD acuză o epurare politică la ISJ! Inspectorul şcolar general răspunde că "anul trecut s-a întâmplat acelaşi lucru, dar a trecut neobservat!"

Secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Cristian Stan, a acuzat că mai mulţi inspectori de specialitate din Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa au fost înlocuiţi cu persoane a căror „singură calitate este apartenenţa la Partidul Naţional Liberal”:Replica a venit de la inspectorul şcolar general în funcţie, Sorin Ion, care este şi candidatul […]