Criză de vaccin antihepatic şi în maternităţile din Dâmboviţa. Mii de bebeluşi, externaţi din maternităţi fără vaccin împotriva hepatitei B

Date:

Sincron DSP mort gripaMaternităţile din ţară se confruntă cu o criză fără precedent de vaccin împotriva hepatitei B. Mii de bebeluşi care s-au născut în ultima lună şi jumătate nu au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B, spre disperarea mămicilor, dar şi a medicilor pediatri. Ministerul Sănătăţii a promis că va achiziţiona 200.000 de doze de ser antihepatic, acesta nu a ajuns încă pe stocul maternităţilor, iar din farmacii lipseşte cu desăvârşire, cu toate că mămicile ar fi dispuse să-l cumpere cu bani din propriul buzunar. Situaţia este foarte gravă, vorbim de mii de copii la nivel naţional care au rămas nevaccinaţi. Cine poate avea garanţia că acei părinţi se vor întoarce cu ei în maternitate pentru a le administra prima doză? Vaccinul împotriva hepatitei B se găseşte foarte greu şi în farmacii, mămicile sunt îngrijorate. Această situaţie se repetă de trei ani încoace.bebelusi De exemplu, la Maternitatea Târgovişte, părinţii se dau peste cap şi merg din farmacie în farmacie pentru a găsi o doză de vaccin antihepatic însă există şi familii care nu-şi permit să cumpere vaccinul, iar copii au fost trimişi acasă fără a fi imunizaţi împotriva hepatitei B, Oficialii din Ministerul Sănătăţii pun întârzierile pe seama numărului mic de producători de vaccin care mai fabrică aceste produse. Maii mult, oficialii spun că până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B. E o problemă legată de disponibilitatea de vaccinuri pe piaţă în general, nu este vizată doar România. Cei care nu au vaccinat copiii trebuie să-i readucă obligatoriu în maternităţi pentru imunizare. în acest an, MS va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.
Boala „mâinilor murdare” revine în forţă
Virusul hepatic A, care se transmite prin nespălarea mâinilor şi apă contaminată şi care „a stat cuminte” ani în şir, vine acum pe piaţa medicală cu afectări severe şi, combinat cu virusurile hepatitice B şi C, poate să genereze „forme fulminante de boală”. Virusul hepatitic se transmite pe cale fecal-orală, adică prin mâini murdare şi apă contaminată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

JUCĂTORII CHINDIEI NU AU PRINS ECHIPA LUNII NICI ÎN OCTOMBRIE

Din ediția 2024/2025 a Ligii 2 Casa Pariurilor, îți...

Diplome de onoare și premii în bani pentru cei doi absolvenți „de 10” ai județului

La sediul Inspectoratului Școlar Dâmbovița a avut loc o...

A fost pregătit și va fi depus spre finanțare proiectul pentru Valul și Șanțul Cetății

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a trecut în revistă...
error: Conținutul este protejat!!