CHINDIA ȘI-A LUAT PUNCTELE ÎNAPOI

Date:

Chindia și-a recâștigat, miercuri, 25 octombrie 2023, cele două puncte pierdute săptămâna trecută, în urma neachitării la timp a datoriei pe care o avea față de fostul său portar Cătălin Căbuz, acum legitimat la FC Hermannstadt.

Rămâne întrebarea cum a reușit Chindia să fenteze regulamentul și să determine Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române să-și revizuiască decizia, din moment ce litigiul pe care clubul îl avea cu Căbuz a fost strins în ziua în care s-a dictat depunctarea, adică la data de 18 octombrie 2023, sancțiune care a fost aplicată pentru perioada 28 septembrie 2023 – 13 octombrie 2023, adică termenul limită fusese deja depășit de câteva zile bune, scrie liga2.prosport.ro.

Căbuz spune pentru Liga2.ro că nu a fost contactat de nimeni de la Chindia și că el nu a ajutat în niciun fel clubul pentru ca acesta să solicite revizuirea sancțiunii.

După retrogradarea în Liga 2, în vară, Chindia, club rău platnic, cu mai multe restanțe către staff, jucători și angajați, s-a ales cu o mulțime de memorii la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, iar unul dintre cei care au reclamat este portarul Cătălin Căbuz. Clubul a avut multe termene în care a încercat să se apere, în final nu a avut câștig de cauză și a fost pus să achite datoria către Căbuz, trei salarii restante și primele.

Fosta și noua conducere nu a stins litigiul, iar la 18 octombrie, Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a FRF a sancționat echipa târgovișteană cu două puncte și interdicție la dreptul de a transfera și/sau legitima jucători pentru perioada 28 septembrie 2023 – 13 octombrie 2023, urmând ca depunctările să continue dacă Chindia nu-și achită datoria de circa 25.000 de euro.

Chindia, care primise de la începutul lunii octombrie peste 1 milion de euro de la Consiliul Județean Dâmbovița și Consiliul Local Târgoviște tocmai pentru a-și rezolva problemele cu datoriile și a nu ajunge în a avea contul blocat și a fi depunctat, a achitat suma pe care avea să i-o dea lui Căbuz chiar în ziua în care s-a dictat sancțiunea, demonstrând că uitase de acest litigiu. Fiindcă termenul limită fusese 13 octombrie, deci cu cinci zile în urmă față de când CNE a avut ședință, a constatat neplata și a aplicat sancțiunea, pentru Chindia era, teoretic, deja prea târziu.

Clubul dâmbovițean a făcut, însă, o adresă către Comisia de Disciplină și Etică, în care a cerut revizuirea sancțiunii, prezentând dovada plății, chiar dacă aceasta s-a exectuat după expirarea termenului limită.

Portarul spune că nu s-a întâmplat acest lucru, fiindcă nu a fost contactat de nimeni de la Chindia.

”Au făcut plata în ziua în care i-a depunctat, spre seară.

Nu s-a pus problema de așa ceva (n.r. – dacă a ajutat clubul să scape de depunctare, după ce depunctare fusese deja dictată și aplicată în clasament). Dacă vrei, poți să o suni și pe avocată, să vorbești cu ea.

Pe mine mă interesa să-mi recuperez banii, până la urmă, că e munca mea, pe care am depus-o acolo. Am stat atâta timp neplătit. Eu nu am vorbit cu nimeni din club. Două discuții am avut, cu Andrei Cordoș, atât (n.r. – cu fostul președinte al Chindiei). În rest, nu m-a sunat nimeni. Avocata poate spune exact cum a stat situația, fiindcă ea m-a reprezentat în tot ce a însemnat litigiul. Ea, tot ce a făcut, a făcut cu acordul meu, nu a fost să facă ceva fără acordul meu. Ce s-a întâmplat la comisie, nu știu. Ultima discuție cu ea a fost săptămâna trecută, când am primit banii. Ei au făcut dovada plății către mine și știu, din ce am înțeles, că au făcut o revizuire, că au făcut plata seara, și au trimis-o către comisiei.”, a spus Cătălin Căbuz pentru Liga2.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...