Published On: lun, sept. 16th, 2019

Cezar Preda, deputat PNL: Dublul standard al USR-PLUS „deranjează orice cetăţean din România care a băgat un vot în urnă”

Europarlamentarii USR-PLUS au anunţat că se opun numirii Rovanei Plumb în Comisia Europeană, susţinând că aceasta „nu corespunde criteriilor de integritate şi nu are un parcurs profesional” care să o recomande pentru o asemenea poziţie: „Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care şi grupul Renew Europe (a treia forţă politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului European. Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea şi competenţa candidatei propuse de Guvernul României”, se arată în comunicatul Alianţei USR-PLUS.
Fără să ia apărarea Rovanei Plumb, deputatul liberal Cezar Preda a criticat atitudinea europarlamentarilor Dacian Cioloş şi Clotilde Armand, pe care îi acuză de practicarea unui dublu standard în materie de stat de drept şi sancţionare a corupţiei:
„Eu îmi permit aici, la Târgovişte, să le pun întrebarea pe care PSD, în micimea sa, pentru că e un partid mic acum, fără lideri, fără vorbe la ei, fără convingeri… Am să zic eu ce trebuiau să zică ei. Pentru că şi pe mine mă deranjează şi pe orice cetăţean al României care a băgat un vot în urnă. Păi domnul Cioloş şi doamnă Clotilde Armand, când vorbeaţi, împreună cu şeful dumneavoastră Macron, despre statul de drept în România şi modul în care sunt corupţi politicienii români, cumva vă refereaţi şi la candidata Sylvie Goulard, a Franţei, pentru Comisia Europeană? Care demonstrat a angajat fictiv persoane la cabinetul europarlamentar?”

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>