Cezar Preda, deputat: „Într-un an de guvernare, PNL a atras de trei ori mai multe fonduri europene decât PSD”

„În primele opt luni din 2020 Guvernul PNL a reuşit să atragă 2,6 miliarde de euro, bani europeni, iar până la finalul lunii octombrie au fost absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. Ca o comparaţie, în guvernarea PSD, anul trecut, am avut un miliard de euro atraşi, ceea ce înseamnă că în mai puţin de un an de guvernare, PNL am atras de 3 ori mai multe fonduri europene decât într-un an de guvernare PSD”, a transmis deputatul liberal de Dâmboviţa Cezar Preda.
Parlamentarul a făcut trimitere şi la cel mai nou proiect aprobat de Comisia Europeană, în valoare de aproape 175 de milioane de euro, care reprezintă o parte din Autostrada Moldovei şi anume centura ocolitoare a oraşului Bacău:
„Este deja al doilea mare proiect de autostradă pentru care Guvernul PNL obţine finanţare din fonduri europene în această toamnă. La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană aproba 875 de milioane de euro pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, o primă alocare pentru finanţarea din Fondul de Coeziune a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpaţii.
În doar şase luni de la instalare, Guvernul PNL a semnat contractele de finanţare pentru cele trei spitale regionale – Iaşi (investiţie 500 mil. euro), Cluj (investiţie de 540 mil. euro) şi Craiova (603 mil. euro), spitalele promise de PSD cu bani europeni încă din 2015.
De asemenea, Guvernarea PNL a alocat, pentru următorii 4 ani, un miliard euro fonduri europene pentru extinderea reţelei şi racordarea gospodăriilor românilor la gaze naturale. În 2020, au fost depuse proiecte în valoare de 248 milioane euro”, mai precizează Cezar Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TÂRGOVIŞTEANUL VLAD AR PUTEA DEVENI NOUL TITULAR AL PRIMEI REPREZENTATIVE

Ciprian Tataruşanu (34 de ani) şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională. Andrei Vlad, Ionuţ Radusau David Lazar sunt doar câţiva dintre portarii care vor lupta pentru a-l înlocui între buturile României.Ciprian Tătăruşanu a debutat pentru echipa naţională de seniori pe 17 noiembrie 2010, acum 10 ani şi două zile, […]