CENTRUL DE NATAŢIE VA ÎNCÂNTA TÂRGOVIŞTENII PESTE CÂTEVA LUNI

0 0

borigaLa Baza de Agrement se implementează un proiect cu finanţare europeană, în proporţie de 50%, diferenţa fiind acoperită din bugetul local al Primăriei Municipiului Târgovişte. Acesta, la finalizare, va oferi fi o adevărată oază de relaxare şi, totodată, o reală sursă de venituri.
„Cei care vor intra în aqualand, vor primi o brăţară pe care o vor preda la sfârşitul zilei. Efectiv, cum se face la orice aquapark modern din lume. Aici vor fi şi zonele de terenuri de tenis şi baschet. O să fie în mijloc amfiteatrul în aer liber cu 150 de locuri şi, de asemenea, o parcare cu 80 de locuri. În spate, pe partea cu bazinul acoperit vor fi bazinul descoperit şi cele două terenuri de minifot-bal, iar aici o să fie zonă de terase, cafenele, restaurante care să deservească zona de aqualand, pentru că ideea este să creem un cadru în interiorul aqualand în care să poţi să stai câteva ore, o jumătate de zi sau chiar o zi fără să fie nevoie să ieşi. Să ai practic toate facilităţile pentru a-ţi petrece o zi întreagă în condiţii de relaxare. Aici, se construieşte unul dintre cele trei bazine care vor deservi aqualan-dul. Evident, acum suntem doar în stadiul iniţial, dar am vrut să vedem cu toţii cum creşte un proiect, pentru că la sfârşit totul pare minunat, pare frumos când îl vezi de-a gata, dar în spatele oricărui mare proiect, oricărei construcţii, oricărei realizări sunt şi etapele acestea intermediare, care, într-o anumită fază, nu spun foarte multe lucruri. Însă, dacă e să punem secvenţele una după cealaltă ca să ajungem la rezultatul final, să ştiţi că sunt zeci de mii de ore de muncă, sunt mii de oameni, sunt foarte mulţi bani, foarte multe eforturi. De aceea, un proiect, niciodată nu se face peste noapte. Să ajungi să ai un nivel de civilizaţie şi de dezvoltare european, problemele nu se rezolvă într-o seară sau într-o vară.
Avem 110.000 de metri pătraţi, aproape 11 hectare este suprafaţa pe care se întinde tot acest proiect, care are: bazin de înot acoperit, de dimensiuni olimpice; are bazin descoperit, două terenuri de minifotbal – unul de dimensiuni mari, unul de dimensiuni mici; trei terenuri de tenis şi unul de baschet, are amfiteatru în aer liber cu 150 de locuri, parcare cu 280 de locuri, aqualandul care se întinde pe 4 hectare. Toate aceste facilităţi vor fi în câteva luni la Târgovişte. Bazinul de înot acoperit va avea 300 de locuri. Pe acest nivel vor fi cafenelele, restaurantele şi locurile pentru relaxare şi şezlonguri. Pe partea cealaltă, tot la nivelul întâi, vor fi sala de forţă, saună şi jacuzzi, plus vestiarele pentru sportivi şi vestiarele pentru arbitri şi pentru cei care doresc să folosească acest bazin de înot acoperit. Lucrările se mişcă bine, vremea ne este favorabilă, astfel încât nu văd de ce acest proiect să nu ajungă să se finalizaze în termenul stabilit, de fapt cu cel puţin două luni avans. Este păcat ca târgoviştenii, ca dâmboviţenii să nu beneficieze de aceste facilităţi în sezonul estival.
Valoarea acestui proiect a fost de 20 de milioane de euro, jumătate finaţare de la Uniunea Europeană, jumătate de la bugetul local al municipiului Târgovişte. În urma licitaţiei s-au câştigat aproape 5 milioane de euro. Sperăm ca, până la sfârşit, să nu întâmpinăm probleme majore. Nici până acum nu au fost. Echipa de implementare a proiectului, condusă de doamna director economic Dana Popa, a stat în fiecare zi pe teren”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.
Daniela Popa, managerul de proiect: „Lucrările sunt în grafic. Eu nu-mi doresc decât ca la final să ne vedem şi să spunem că toate lucrurile au mers aşa cum am promis”.
Ciprian Prisăcaru, viceprimar al municipiului: „Sunt impresionat de cum se desfăşoară lucrările aici. Nu pot decât să mă bucur când văd ce infrastructură sportivă şi de agrement se dezvoltă la nivelul municipiului Târgovişte. Nu pot decât să mă gândesc că alte oraşe sunt invidioase pentru ceea ce facem noi aici, la Târgovişte. Pe de altă parte, mi-am reamintit o idee mai veche de-a mea, aceea de a dezvolta în Târgovişte şi un liceu cu program sportiv. Ar fi păcat ca dâmboviţenii să nu beneficieze şi de o astfel de instituţie de învăţământ. Este o discuţie de făcut cu mai mulţi factori, dar este o idee de luat în seamă pentru viitorul nu foarte îndepărtat”.
Eugen Pătraşcu, vicepri-mar: „Proiectul este unul grandios, cuprinde aproape toate activităţile sportive şi sunt de acord cu colegul meu. Cred că un liceu sportiv ar fi foarte bine venit”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AJUTOARE DE STAT PENTRU ROMANIA

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE în materie de ajutoare de stat, harta României privind acordarea ajutoarelor de stat pentru dezvoltarea regională în perioada 2014-2020, în cadrul noilor orientări privind ajutoarele regionale adoptate de Comisie în luna iunie 2013 (a se vedea IP/13/569). Noile orientări stabilesc condiţiile în […]