Căruţaşii, un pericol pe drumurile publice

I.B.
0 0

carutasiPoliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 71, în localitatea Dealu Mare, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că un atelaj hipo, lăsat nesupravegheat de către proprietar, un bărbat de 32 de ani din Pucioasa, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o femeie de 37 de ani din Moroeni. În urma accidentului, femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. Pe numele căruţaşului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Pentru prevenirea implicării atelajelor hipo în accidente rutiere, poliţia aduce în atenţia conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală o serie de reguli:
– Pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.
– Nu lăsaţi nesupravegheate vehiculul sau animalele şi nu le abandonaţi pe drumurile publice.
– Nu conduceţi vehiculul dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului.
– Nu opriţi şi nu staţionaţi pe partea carosabilă a drumului public.
– Semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi asiguraţi-vă că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le puteţi pune în pericol siguranţa deplasării.
– De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, nu circulaţi pe drumurile publice fără să purtaţi îmbrăcăminte cu elemente fluo-rescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stânga.
– Nu transportaţi obiecte care depăşesc în lungime sau în lăţime vehiculul, dacă încărcătura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culoare roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii.
– Nu pătrundeţi pe drumurile modernizate sau pietruite cu roţile vehiculului murdare de noroi.
– Nu transportaţi în vehicule persoane care stau în picioare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consilierii locali liberali, intransigenţi cu Asociaţia Valleriana

Consilierii locali liberali sau abţinut de la vot la proiectul de hotărâre de modificare, prin act adiţional, a contractului de comodat de dare în folosinţă gratuită, către Asociaţia Valleriana, a unor imobile situate în locaţia fostului Spital Mânăstirea Dealu. Motivaţia a fost că respectiva asociaţie n-a făcut nimic, timp de […]