Campionatul Naţional de Off Road -4 zile de aventură 4X4, la Târgovişte

Corb Adventure Days a devenit deja o etapă de tradiţie, fiind al 7-lea an când Clubul Off Road Bucureşti (CORB 44) organizează la Târgovişte o faza din Campionatul Naţional de Off Road.
A doua etapă din calendarul competiţional 2020, va avea loc în perioada 1-4 octombrie, la Târgovişte. Competiţia se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului (M.T.S.), al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) şi al Comisiei Naţionale de Off Road.
Echipa organizatoare, CORB 44, promite iubitorilor de off road 4 zile pline de 4X4. Aşteptată cu interes, faza competiţională va avea trasee inedite,care vor pune la încercare abilităţile de pilotaj şi de navigare ale participanţilor.
Vor fi probe „hot” pentru toate clasele sportive: Standard (A, B şi C), Promo, Open, SSV, Extrem şi Hobby şi o infuzie puternică cu adrenalină pentru cei care au suferit din cauza anulării etapelor precedente, din cauza pandemiei COVID-19.
Fiecare zi va fi o provocare şi va aduce trasee între 60 şi 70 de km lungime. Acestea vor fi diferenţiate ca grad de dificultate, în funcţie de categoria de participare.
La Clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat accestei clase. Pentru clasa PROMO, maşinile NU trebuie să fie dotate cu rollcage sau rollbar. Traseul va fi acelaşi ca la clasa Standard.

La Clasa Extrem, sportivii îşi vor demonstra abilităţile pe ceiaproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi, în timp ce la Open şi SSV (Side by Side), sportivii vor avea un traseu zilnic tot de 60 km.
Clasa Hobby este tratată ca o clasă pentru începători, o testare a celor care au o maşină de teren şi nu deţin încă licenţă de pilot. Pasul între plăcere şi profesionalism.
Traseul este un antrenament pentru navigatori şi o ocazie pentru toţi participanţii de a-şi testa capacităţile şi abilităţile de pilotaj, viteza de reacţie şi adaptabilitate la echipă. Concurenţii se acomodează cu atmosfera şi îşi cunosc viitorii adversari.
Copiloţii vor avea ocazia să navigheze pe road book şi, ca măsură de siguranţă, vor primi un track pentru confirmarea poziţiilor.
Nivelul de dificultate al traseului este apropiat de cel de la clasa Standard. La probă sunt acceptate însă doar maşini de teren cu tracţiune 4×4 şi anvelope cu profil minim AT.
Sportivii clasei Hobby vor avea mai multe probe speciale, stagii de navigare, dar şi aplicaţii practice (teorie şi practică privind ABC-ul în off road). Această clasă nu punctează în Campionatul Naţional de Off Road.
În locul Trialului Urban, deja consacrat, va avea loc o probă specială care va întruni toate caracteristicile TRIAL-ului şi va fi parte integrantă din concursul de Trophy. Ea este programată în ultima zi a etapei a II-a a Campionatului Naţional de Off Road de la Târgovişte şi precede festivitatea de premiere.
Etapa de off road de la Şotân-ga vine şi cu surprize. În pre-mieră,la finalul competiţiei, organizatorii vor întocmi un clasament feminin al participantelor. Scopul este de a încuraja participarea femeilor la cursele de off road şi înscrierea lor şi în etapele viitoare ale campionatului.
Organizatorii fac apel la respectarea măsurilor de distanţare socială şi respectarea recomandărilor autorităţilor pentru stoparea răspândirii pan-demiei.
Totodată, CORB 44 îşi rezervă dreptul de a modifica traseele şi orarul competiţional-dacă starea vremii va periclita desfăşurarea etapei în condiţii de siguranţă.
Mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri!
Sponsori: Mec Diesel, Ford Trucks/Cefin Trucks, EJOT, Generali Asigurări, Euronautica International, Karcher Home & Garden, GTC Auto, Nexxon, Fan Courier, Nokian by Vianor, Karcher, Matra Systems, BeautyOne, Skullcandy, Gerovital & PowerWinch.
Parteneri: Primăria Sotânga, Primăria Municipiului Târgovişte, Instituţia Prefectului Dâmboviţa, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Regia Naţională Romsilva, Ministerul Mediului şi Pădurilor, Regia Natională a Pădurilor -Romsilva, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Dâmboviţa, Jandarmeria Dâmboviţa, Direcţia Judeţeană Dâmboviţa şi a Municipiului Târgovişte de Poliţie Circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS Târgovişte

Soarta COS Târgovişte continuă să preocupe autorităţile guvernamentale la cel mai înalt nivel.În acest context, au avut loc discuţii între reprezentanţii Administratorului Judiciar MAESTRO SPRL şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului de Finanţe, Ministerului Muncii şi ai Consiliului Concurenţei, optându-se pentru una dintre cele trei variante propuse pentru modificarea Planului […]