Campionatul Mondial de Fotbal- Brazilia 2014: Marş funebru pentru italieni, spanioli şi englezi

0 0

fotbalEdiţia 2014 a Campionatului Mondial de Fotbal a fost un dezastru pentru italieni. Uruguayul a bătut Italia cu 1-0. Macaronarii au fost nevoiţi să-şi facă bagajele. De fapt, Italia, Spania şi Anglia au demonstrat în 2014 că nu mai sunt ce au fost, că nu se mai pot impune în lumea fotbalului mondial. Dacă anul acesta, Diego Godin, chiar în luna mai a înscris goluri pentru titlul de campioană la Spaniei, pe gazonul lui F.C. Barcelona, o lună mai târziu, recidivează, dar în sensul negativ: preia cu capul cornerul executat de Ramirez şi oferă Uruguayului calificarea în optimi. Pentru a doua oară consecutiv, de când participă la Campionatul Mondial de Fotbal, italienii nu reuşesc să treacă de grupe. Gianluigi Buffon, căpitanul peninsularilor şi ultima redută pentru apărarea prestigiului, a participat pentru ultima dată la un meci de fotbal internaţional sub culorile Italiei.
Această ediţie a dovedit odată mai mult că Brazilia nu este doar un imens teren de fotbal, ci este şi un imens stadion al surprizelor. Toate ca toate, trebuie totuşi să recunoaştem marea capacitate şi imag-ineţie fotbalistică a unor echipe precum Uruguay, Chile, Costa Rica. Pe de altă parte, Campionatul de anul acesta a dovedit că fotbalul european este, din punct de vedere tehnic şi calitativ, cu un picior în groapă în faţa sud-americanilor. După înfrângerea catastrofală a Italiei, selecţionarul echipei naţionale, Cesare Prandelli şi preşedintele Federaţiei Italieni, Giancarlo Abete, au demisionat. Desigur, lumea fotbalului profesionist, cu adevărat profesionist, este foarte dură şi nimeni nu a plâns după ce respectivii italieni şi-au dat demisia. în ceea ce priveşte întâlnirea dintre Costa Rica şi Anglia, aceasta nu a avut nici cel puţin finalitatea orgolioasă al ultimului meci jucat de spanioli la acest Campionat. Meciul costari-canilor cu Anglia s-a terminat 00. A fost meciul a două reprezentative naţionale care au jucat mai mult de formă, din obligaţie… organizatorică. Au lăsat impresia că mai mult au dorit să se menajeze. în ceea ce-i priveşte pe costaricani este de înţeles, deoarece s-au calificat în optimi iar englezii, băieţi de treabă, le-a făcut pe plac sud-americanilor. în ceea ce priveşte meciul dintre Grecia şi Coasta de Fildeş, acesta s-a terminat cu scorul de 2-1 în favoarea grecilor. Ivorienii au dovedit totuşi că, deşi au excelente calităţi fizice, chiar şi tactice, inclusiv de execuţie, stau totuşi foarte prost la capitolul nervi. Grecia avut un noroc extraordinar cu ivorienii, prin golul lui Samaras, din minutul 90+2, a reuşit să se califice în optimi. Deci, aceasta este povestea noii ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal, derulată până în prezent. Rămâne de văzut ce va face Franţa împotriva naţionalei Ecuadorului, pe celebrul stadion Maracana din Rio de Janeiro. Este un meci crucial pentru Cocoşul Galic care, până acum, a dovedit că a reuşit să redevină acea selecţionată ce provoacă stări de spaimă adversarilor. Totuşi, Ecuadorul nu este Elveţia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Drăgaica, o tradiţie pe care bălenarii o poartă mai departe

Pentru bălenari, 24 iunie reprezintă o zi cu totul şi cu totul specială. Buni creştini, gospodarii harnici sărbătoresc naşterea Sf. Ioan Botezătorul participând la slujba de la biserica din Băleni-Români, purtând acelaşi hram. Ctitorie a marilor boieri Băleanu, biserica uimeşte şi astăzi prin dimensiuni, echilibru arhitectural şi pictura măiastră. Se […]