Campanie de informare privind cererea unică de plată

0 0

tractorAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 23 februarie – 10 iunie 2016 desfăşoară campania de informare privind primirea cererilor unice de plată, având sloganul: „Fii fermier activ, depune cererea unică şi poţi obţine sprijin financiar”. „APIA te aşteaptă!”
Obiectivul generalal campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile destinate schemelor/ măsurilor de plată în anul 2016, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.
Se pune accent în continuare pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la modul de utilizare a aplicaţiei de identificare a parcelelor agricole – IPA
Online, prin care beneficiarii îşi pot vizualiza, propriile parcele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digitiza şi măsura cu exactitate parcelele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. De asemenea, aplicaţia IPA Online pune la dispoziţia fermierilor rezultatele controalelor pe teren din anii anteriori precum şi avertizări privind calitatea digitizării parcelelor agricole, respectarea anumitor cerinţe de ecocondiţionalitate, atenţionări referitoare la suprapunerea cu alte parcele digiti-zate sau supradeclararea suprafeţei maxime eligibile a blocului fizic. Totodată, aplicaţia IPA Online informează fermierul dacă parcelele digitizate sunt situate în zone eligibile pentru plăţile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală în vederea solicitării acestora la sprijin dacă fermierul se angajează să respecte cerinţele specifice măsurilor de dezvoltare rurală.
Buna informare a fermierilor reprezintă una din cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corectă a întregului proces de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România.
Pe durata campaniei, centrele judeţene şi locale ale Agenţiei vor organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi respectiv a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor unice de plată în anul 2016, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor/ schemelor de plată. În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă, de identificare a parcelelor agricole utilizate, respectiv de digitizare corectă a acestora, utilizând aplicaţia IPA Online. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de ecocondiţionali-tate pe toate suprafeţele agricole utilizate.
Campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 1 martie- 16 mai 2016 fără penalităţi, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Educaţiei a modificat... modificarea!

Ministerul Educaţiei anunţa săptămâna trecută că nu vor mai putea fi înscrişi la şcoală, în clasa I, copiii care nu au mers la clasa pregătitoare. Acum, s-a revenit asupra acestei decizii şi, pentru anul şcolar 2016-2017 pot fi înmatriculaţi direct în clasa I copiii care împlinesc vârsta de 7 ani […]