Boala plagiatului modifică Legea educaţiei naţionale

0 0

cartiDupă revoluţionara lovitură de stat din decembrie 1989, când mulţi nevinovaţi au murit seceraţi de gloanţe, s-au înmulâit peste noapte numărul celor care au devenit doctori… în plagiat cu benevola complicitate a unor cadre universitare ce-ncepuseră să mucigăiască prin facultăţile de provincie. Astfel, a crescut numărul politicienilor semidocţi şi impertinenţi, colecţionari de diplome ce le arestau calitatea de doctori, justificându-le tupeul şi pretenţia nejusticate calitativ intelectual de a fi cadre universitare prin facultăţile din provincie.
Astfel, pentru a opri această epidemie de înmulţire necontrolată de doctoraşi plagiatori, în sfârşit, după 27 de ani de la înfăptuirea marii păcăleli revoluţionare, Guvernul a aprobat, marţia trecută, o Ordonanţă care schimbă un segment din cadrul instituţional şi legislativ privind controlul calităţii tezelor de doctorat şi a aspectelor ce ţin de etica cercetării ştiinţifice. În acest sens, a fost modificată Legea 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.
Prin Ordonanţa adoptată marţi s-a abrogat Art. 42 (3) din Legea 2006/2004, care stipula statutul de excepţie al demnitarilor şi ale categorii de persoane, ale căror abateri de la etica academică nu puteau fi analizate şi sancţionate de comisiile de etică de la nivelul universităţilor, fiind anterior rezervate doar analizei de către Consiliul Naţional de Etică (CNE).
Textul articolului abrogat stipulează: „(3)Se exceptează de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică, care sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică”.
Nu în ultimul rând, prin Ordonanţă se abrogă, din lista sancţiunilor pe care le poate propune CNE, retragerea de către Consiliu a calităţii de conducător de doctorat şi/sau a atestatului de abilitare şi retragerea titlului de doctor. Modul de retragere a titlului de doctor şi a calităţii de conducător de doctorat şi/sau a atestatului de abilitare vor fi reglementate ulterior, printr-un act normativ care va modifica Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.
Mai pe înţelesul celor care nu sunt maeştri în plagiat, prin respectiva modificare se precede ca miniştrii suspectaţi de plagiat să fie investigaţi direct de universităţile care le-au acordat diploma. Ştiţi ce înseamnă asta? Nimic altceva decât oficializarea războiului ranchiunilor dintre cadrele universitare, pe de o parte, iar pe de altă parte, dacă investigarea va fi corectă şi nu va fi blocată de traficul de influenţă, dezvăluirea unei realităţi lamentabile: perpetuarea unei vechi mentalităţi de lichea şi a permis unei ţărănci inculte, soţie de preşedinte comunist de stat, să devină doctor academician. Iar pentru această stare de fapt, perpetuată şi după Decembrie ’89, sunt vinovaţi o parte din intelectualii şi politicienii actuali ce se cred buricul pământului, dar nu sunt în realitate decât latrina naţiunii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSP Dâmboviţa a făcut dezinfecţie a fântânilor din Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti

Problema apei potabile din Pucioasa şi comunele Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Doiceşti a pus pe jar toate instituţiile statului. Direcţia de Sănătate Publică informează că, în cursul zilei de marţi, echipe de specialişti din cadrul instituţiei au efectuat acţiuni de dezinfecţie a fântânilor publice şi particulare din raza […]