Bani europeni pentru dezvoltarea afacerilor în mediul rural

0 0

functionariPrin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, AFIR pune la dispoziţia întreprinzătorilor din mediul rural şi pentru îmbunătăţirea şi extinderea sistemelor de irigaţii, suma de 320 milioane de euro. Proiectele pot fi depuse până pe 30 octombrie, la oficiile judeţene ale Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale dar şi on-line, cu condiţia ca beneficiarii să îşi facă un cont pe site-ul agenţiei.
În cadrul sesiunii deschise la începutul săptămânii se primesc proiecte pentru Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice, Submăsura 6.2 -Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale şi Submăsura 6.4 – Sprijin pentru dezvoltarea de activităţi neagricole În primul caz, se acordă, pentru fiecare beneficiar sau grup de beneficari, până la un milion de euro pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune şi drumurile agricole şi până la 1,5 milioane de euro pentru reamenajarea sistemelor de irigaţii deservite de staţii de pompare şi repompare.
Beneficiarii pot fi organizaţii ale utilizatorilor de apă, unităţi administrativ teritoriale, persoane juridice, proprietari de fond forestier.
Submăsura 6.2 se adresează prestatorilor de activităţi productive, servicii medicale, sani-tar-veterinare, agroturistice şi de agrement, care pot primi o suma maximă de 70.000 de euro. Ultima linie de finanţare este destinată creării şi dezvoltării microîntre-prinderilor mici, precum şi dezvoltării unor activităţi non-agricole în cadrul fermelor existente.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Selecţie pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic

EURES România dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfaşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Bucureşti în luna octombrie 2015. Angajatori germani reprezentaţi de Serviciile de Plasare Internaţionala din cadrul Centralei de Mediere […]