„Banca de alimente” – un proiect principal al Crucii Roşii Dâmboviţa

crucea rosieDirectorul Filialei Dâmboviţa a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, ec. Gheorghe Popescu, a precizat că s-a consumatdeja prima acţiune umanitară din acest an, care a constat într-o intervenţie de urgenţă la familii nevoiaşe din comuna Vişina. Proiectul principal rămâne însă, şi în 2015, activitatea intitulată generic „Banca de alimente”: ţinând cont de realităţile concrete socioeco- nomice care pot să afecteze viaţa persoanelor vulnerabile, CR Dâmboviţa depune eforturi permanente pentru ca servicile sociale oferite acestora să fie permanent adaptate nevoilor reale identificate în baza anchetelor sociale primite de la subfilialele de CR din judeţ.
Încă din 2012 de la deschiderea oficială a Programului „Banca de Alimente” în judeţul Dâmboviţa am procedat la colecta de alimente ce vor fi constituite în pachete şi redistribuite către familii vulnerabile din judeţ. În ultima perioadă au fost colectate peste 500 kg alimente ce se vor regăsi în pachetele distribuite persoanelor vulnerabile.
În anul 2014 au fost colectate 700 kg alimente, constituindu-se 138 pachete alimente pentru un număr de 400 persoane atât din municipiul Târgovişte cât şi din judeţ.” – a precizat Gheorghe Popescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Petruţa lugulescu s-a retras într-o manieră discretă şi onorabilă Ion Negoescu are de strunit o lume nemărginită în răutăţi

Arbitrul internaţional Petruţa lugulescu s-a retras de la conducerea arbitrilor dâmbovţieni într-o manieră discretă şi onorabilă. N-a tras „sfori” şi preşuri de sub picioare, n-a lucrat pe nimeni. A promovat în lotul pentru Liga a 4-a dâmboviţeană mai mulţi arbitrii tineri. Parcă toată lumea a fost contra acestora. Nici colegii […]