Aurelian Cotinescu, PNL Târgovişte, despre poluarea atmosferică: „A devenit o problemă de siguranţă cetăţenească”

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu este cam singurul politician care abordează frontal problemele grave ale locuitorilor reşedinţei de judeţ. Între acestea, tot mai acuta poluare atmosferică a oraşului, pe de o parte cauzată de noxele emise de autovehicule, în mare măsură de fumul , praful şi celelalte emisii de la oţelărie. Cotinescu este de părere că nu sunt suficiente sancţiunile date de Garda de Mediu şi că autorităţile locale târgoviştene ar trebui să se implice în rezolvarea acestei situaţii, consecinţele fiind grave pentru sănătatea târgoviştenilor:
„Avem o mare problemă în oraşul nostru cu poluarea, poluarea pe care o produce Combinatul de Oţeluri Speciale sau acea rămăşită din vechiul COST, o mândrie de fapt a oraşului nostru în urmă cu mulţi ani de zile. În fiecare zi oraşul este acoperit de un nor de poluare care conţine noxe şi elemente din metale grele, acest praf intrând în casele noastre, acest praf intrând în plămânii noştri, acoperind vegetaţia în permanenţă şi ştiţi foarte bine că dacă mergeţi în farmacii sau la spital toată lumea se vaită de probleme ale căilor respiratorii. Cred că a devenit o problemă de siguranţă orăşenească şi de aceea cerem Primăriei Târgovişte să se implice real în acest caz şi să rezolve problema. Este adevărat că s-au tot dus cei abilitaţi de la Mediu, amendează periodic Combinatul de Oţeluri Speciale, dar să înţelegem un lucru -amenzile nu compensează sănătatea noastră. Dacă dai amendă la COST asta nu înseamnă că de mâine încolo… eşti şi sănătos. Trebuie rezolvată problema, respectiv puse filtre la acest combinat sau dacă nu – trebuie luate măsuri radicale”, a declarat preşedintele PNL Târgovişte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alegeri prezidenţiale: luptă strânsă pentru al doilea loc în finală

Potrivit celui mai recent sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM , Klaus lohan-nis este favorit la alegerile prezidenţiale, fiind creditat cu 45,7% din intenţiile de vot, urmat de Mircea Diaconu, cu 16,7%.Pe locul 3 este Viorica Dăncilă cu 15,1% în intenţiile de vot, urmată de Dan Barna, cu 12,6. […]