Aurelian Cotinescu: Guvernul liberal nu poate face reformele cerute de români fără majoritate în Parlament

0 0

Parlamentarii PNL vor vota împotriva învestirii a două guverne succesive, chiar dacă sunt guverne liberale, deoarece consideră că este nevoie de alegeri parlamentare anticipate, aceasta fiind, în opinia liderilor, singura posibilitate prin care poate fi asigurată stabilitatea politică şi realizat programul de guvernare.
Legat de acest subiect, Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, a prezentat motivaţia care a dus la luarea unei asemenea decizii, pornind de la faptul că un guvern PNL nu poate să întreprindă reformele pe care le solicită românii, atâta timp cât Partidul Social Democrat este majoritar în Parlament.
Cotinescu a mai declarat că Guvernul liberal asigură bunul mers al ministerelor, chiar dacă are prerogative limitate şi a apreciat că „la acest moment, România are o situaţie stabilă şi sigură”. Asta după ce Guvernul Ludovic Orban pus România pe un făgaş normal, prin adoptarea unor măsuri aşteptate şi cerute de opinia publică. Aici şeful PNL Târgovişte a enumerat abrogarea recursului compensatoriu; abrogarea OG 114 cu privire la sectoarele bancar şi energetic; mărirea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2020; eliminarea pensiilor speciale; eliminarea supra-accezei la carburanţi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIŢEANCA ANDREEA PĂRĂLUŢĂ, CONVOCATĂ LA LOTUL NAŢIONAL

Selecţionerul Mirel Albon a anunţat lista de 22 de jucătoare convocate la echipa naţională în primul stagiu de pregătire al anului. Tricolorele vor merge în Turcia, între 2 şi 11 martie, unde vor disputa şi trei jocuri de pregătire împotriva naţionalelor Venezuelei şi a Ungariei, dar şi a echipei feminine […]