Aprilie 2016. Concurs pentru directorii de şcoli

Ş.E. 1
0 0

directori de scoliConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa a oferit primele informaţii din acest an despre concursul pentru ocuparea posturilor de directori din unităţile de învăţământ liceal. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Sorin Ion, programul de evaluare a directorilor de licee din judeţ, ca şi din ţară, a fost modificat în contextul schimbărilor ce au intervenit la nivelul Guvernului. Concursul pentru ocuparea posturilor de directori trebuia să fie organizat în toamna anului trecut (octombrie-noiembrie). „Eram convins că în toamnă va fi organizat concursul pentru ocuparea posturilor de directori. Între timp, s-a schimbat ministrul şi s-a reprogramat concursul pentru luna aprilie acest an. Am văzut documentul oficial, luna aprilie înseamnă demararea concursurilor cu directorii de şcoli”, a declarat inspectorul general, prof. Sorin Ion.
Acesta a spus că la sfârşitul lunii ianuarie va fi gata Metodologia de concurs care a fost în dezbatere publică, la care personal a trimis propuneri de modificare, în forma iniţială a documentului metodologic susţinând domnia sa că există vicii procedurale.
„În metodologia publicată ca proiect, greul comisiei de concurs se ducea către comunitatea locală. Adică dintr-o comisie făceau parte doi reprezentanţi ai comunităţii desemnaţi de Consiliul Local, Primărie, şi doi din Consiliul de Administraţie al şcolii. De la Inspectoratul Şcolar era un singur reprezentant, ce-i drept, preşedintele de comisie. Dar, până la urmă, nici măcar nu contează cine are cuvântul hotărâtor. Important este să se dea concurs. În felul acesta eliberăm directorii.Va fi „revoluţia” de eliberare a directorilor de sub orice fel de influenţă. În momentul în care ai concurs şi eşti patru ani pe funcţie, vei fi mai puţin tentat să răspunzi la comenzi. Eu nu am nicio bucurie să pun vreo presiune sau să dau comenzi directorilor de şcoli. Eu trebuie să mă asigur de legalitatea acţiunilor lor. Vor fi şcoli cu mare concurenţă şi şcoli unde nu va dori nimeni să fie director. Dar, citând Ministerul Educaţiei, acolo unde actualul director nu se înscrie la concurs sau se înscrie şi pică, nu mai rămâne pe post”, a precizat inspectorul şcolar general.
Sorin Ion a avertizat că nici directorii de şcoli „de o viaţă”, care-şi fac calcule mizând pe faptul că nu participă la concurs pentru că nimeni din şcoală nu-i doresc locul, „nu va mai rămâne pe post. Va fi scris negru pe alb, că nu te prezinţi la concurs, sau te prezinţi şi nu-l iei, eşti înlocuit”, a concluzionat prof. Sorin Ion.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Aprilie 2016. Concurs pentru directorii de şcoli

  1. Directorii de scoli sa aiba facultate la ZI! Sunt care au terminat un liceu cu chiu cu vai, au facut o facultate la FR/ID si acum vor sa dea sfaturi celor care au terminat la ZI, pentru simplul fapt ca au dosarele doldora cu hartii.NU ACCEPTATI DIRECTORI CU ID/FR!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Meci amical. Spectacol la scenă deschisă. Voinţa Valea Voievozilor - F.C.M. Târgovişte (juniori A) 2-2 (0-1)

Au marcat: Gogu (59), Popa (82), respectiv M. Soare (34), Braghidin (89). Valea Voievozilor: Gătej – Gogu, Brojboiu, Ghivu, Popa (cpt), Poşircă, R. Dumitru, Păturică, Stegăroiu, R. Dinu, B. Gheorghe. Au mai jucat: Lixandru, Manciu, Ciomârtan, Ionchiu, Drăgan, Popescu. Antrenor: Dinu „Piciu” lonaşcu F.C.M. (juniori A): A. Antofie – E. […]