APIA: 151 de fermieri vor fi verificaţi prin control clasic pe teren şi 67 de fermieri prin teledetecţie

0 0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, împreună cu instituţiile de specialitate delegate, respectiv Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională Fitosanitară şi Agenţia Naţională pentru Zootehnie, desfăşoară controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată depuse în Campania 2020.
Efectuarea controlului pe teren reprezintă o cerinţă obligatorie impusă de legislaţia comunitară şi o etapă premergătoare efectuării plăţilor finale.
La nivel naţional, eşantionul de control conţine un număr total de 56.493 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic.
în judeţul Dâmboviţa, vor fi controlaţi 218 fermieri dintre cei 23.486 care au solicitat sprijin prin cererea unică în acest an, după cum urmează: 151 de fermieri vor fi verificaţi prin control clasic pe teren şi 67 de fermieri prin teledetecţie.
Totodată, subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene şi naţionale trebuie să respecte normele de eco-condiţionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploataţiei, indiferent de mărimea lor.
Respectarea ecocondiţionalităţii este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei.
În conformitate cu Ordinului nr. 175/23.06.2020, pentru modificarea art. 1 lit. c) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 66/2020 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale tranzitorii care se aplică în agricultură, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligaţia ca în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2020 să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Potlogi a fost vernisată expoziţia "Mir şi Borangic -Omagiu Brâncovenilor"

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, găzduieşte, până pe 30 august 2020, în cadrul Palatului din Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi expoziţia de pictură şi iconografie „Mir şi Borangic -Omagiu Brâncovenilor”.Pictoriţa Camelia Ionescu Popa a răspuns invitaţiei Asociaţiei Patrimoniu Artă şi Cultură pentru Tineret din Potlogi de a marca în […]