ANCA STOENESCU, ÎN LOTUL ROMÂNIEI DE BASCHET DE 3X3

Mihai ROŞOIU

Complexul olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani a devenit pentru următoarele două luni cea de-a doua casă şi pentru componentele lotului feminin olimpic de baschet 3×3 al României, Acvilele pregătindu-se de zor pentru o participare cât mai valoroasă la Jocurile Olimpice din această vară.
Astfel, având la dispoziţie întreaga infrastructură din baza olimpică, inclusiv un teren de baschet în aer liber amenajat special de FRB cu sprijinul COSR, Acvilele combină antrenamentele de pregătire fizică în aer liber şi în sala de forţă cu antrenamentele tehnico-tactice specifice, sub directa îndrumare a staff-ului tehnic condus de antrenoarea Tatiana Gallova.
Ţinând cont de obiectivul olimpic din această vară, Acvilele vor participa şi la câteva turnee din circuitul mondial FIBA 3×3 Women’s Series, astfel că, în perioada imediat următoare, vor fi prezente la întrecerile găzduite de Mies (Elveţia) şi Voiron (Franţa). Conform datelor oficiale, lotul feminin olimpic de baschet 3×3 al României este compus din sportivele Sonia Ursu, Ashley Walker, Ancuţa Stoenescu, Florina Stanici, Anca Şipoş, Gabriela Irimia, Alexandra Uiuiu, Elisabeth Pavel, Gabriela Mărginean şi Claudia Cuic, ultimele două urmând să se alăture colegelor în cel mai scurt timp. Alături de cele 10 sportive se află şi componenţii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenoarea Tatiana Gallova, care este sprijinită în prezent de Marek Mikletic (preparator fizic), Diana Torje (doctor) şi Mircea Nuţescu (kinetoterapeut).
FIBA 3×3 Women’s Series, o premieră pentru trei Acvile
Astfel, având în vedere planul de pregătire al Acvilelor, menţionăm că prima „ieşire” oficială din baza olimpică de la Izvorani a fost programată pentru 13 mai, atunci când Elisabeth Pavel, Sonia Ursu, Anca Şipoş şi Ashley Walker, însoţite de antrenoarea Tatiana Gallova şi kinetoter-apeutul Mircea Nuţescu, au zburat spre Elveţia, urmând să participe, în perioada 15-16 mai, la meciurile din cadrul primului turneu din circuitul mondial FIBA 3×3 Women’s Series. Pentru Ursu, Walker şi Şipoş, acesta este primul eveniment FIBA 3×3 Womens’ Series la care participă în carieră. Aşa cum a anunţat forul internaţional de specialitate, întrecerile de la Mies se vor derula în faţa cartierului general FIBA – „Patrick Baumann House
of Basketball”.
La turneul de la Mies, România este repartizată în Grupa B, alături de Ţările de Jos, Spania şi Ungaria, programul jocurilor fiind următorul: Sâmbătă, 15 mai ora 14:25 România – Ungaria ora 17:15 România – Ţările de Jos ora 19:05 Spania – România
în cazul unei clasări pe unul din primele trei locuri în grupă, România va evolua pe 16 mai în faza eliminatorie, acolo unde va întâlni adversari din Grupa A (în care evoluează Rusia, Mongolia, Polonia, Elveţia).
Meciurile din cadrul turneului FIBA 3×3 Women’s Series de la Mies pot fi urmărite LIVE pe pagina de Facebook 3×3 România.
O săptămână mai târziu, Acvilele vor pleca spre Hexagon în 19 mai, urmând să participe în perioada 20-21 mai la meciurile celui de-al doilea turneu din circuitul mondial FIBA 3×3 Women’s Series, care se vor desfăşura în localitatea franceză Voiron.
Conform planului de pregătire, componentele lotului feminin olimpic de baschet 3×3 vor mai continua pregătirile de la Izvorani până în data de 9 iulie, atunci când este programată plecarea spre ultima acţiune înainte de intrarea în Satul Olimpic, la întrecerile găzduite de Utsunomiya. Echipa feminină de baschet 3×3 a României se va alătura delegaţiei olimpice TEAM ROMANIA în Satul Olimpic, în data de 18 iulie, iar din 24 iulie va intra în focurile competiţiei olimpice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-AU TRAS LA SORŢI MECIURILE PENTRU BARAJUL DE PROMOVARE ÎN LIGA A III-A

Joi, 13 mai, Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorţi a programului celei de-a doua etape a barajului de menţinere / promovare în Liga 3.Regiunea 1Dinamo Bacău – Bradu BorcaCSM Paşcani – CSM VasluiAFC Odorheiu Secuiesc – Viitorul LiteniRegiunea 2Team Săgeata – Avântul Valea Mărului Sportul Chiscani – CSO Ovidiu […]