Amenzi mari pentru stăpânii câinilor fără microcipuri

0 0

cainiÎntrucât statul nu mai subvenţionează vaccinul antirabic decât în cazul câinilor înregistraţi, există riscul real ca jumătate din animalele cu stăpân să rămână neindem-nizate. La scară mare, rabia ar putea scapa de sub control, consecinţe extrem de proaste pentru sănătatea animalelor, dar mai ales a oamenilor.
Proprietarii care, din diverse motive, au refuzat microciparea câinilor trebuie să ştie că riscă amenzi usturătoare, cuprinse între 2000-6000 lei, în cazul în care nu vor putea dovedi că şi-au vaccinat câinii antirabic.
Dr. Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a precizat că aplicarea amenzilor va începe de la sfârşitul lunii februarie. Potrivit legii, imunizarea antirabică se face gratuit numai la câinii cu stăpân înregistraţi, care reprezintă cam 55-56% din totalul pe judeţ.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Amenzi mari pentru stăpânii câinilor fără microcipuri

  1. Sunt perfect de acord cu amenda de 6000 ron pentru cei care nu sterilizeaza propiu caine si amenzi duble pentru cei care hranesc maidanezii pe domeniu public .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul "Prima Casă" reloaded

Programul „Prima casă” va fi continuat, pentru anul 2016 fiind alocat un plafon total de garantare în valoare de 1,5 miliarde de lei, potrivit unei Hotărâri adoptate astăzi de Guvern. Din acest plafon total, suma de 200 de milioane de lei va fi eliberată ca urmare a rambursărilor creditelor la […]