Alertă de gradul zero în rândul jandarmilor şi salvamontiştilor din Dâmboviţa

I.B.

salvamontLa un pas să-şi piardă vieţile au fost cinci turişti care au pornit pe cărările masivului dâm-boviţean Bucegi. În urma redi-recţionării unui apel telefonic primit prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Peştera, împreună cu lucrători ai Serviciului Public Salvamont Dâmboviţa, au plecat în căutarea unei persoane de sex masculin care s-a accidentat cu ATV-ul în Masivul Montan Bucegi, în zona Munţilor Dudele şi Pietrele Albe. În urma căutărilor efectuate, jandarmii montani dâmboviţeni, împreună cu lucrătorii Salvamont Dâmboviţa, au reuşit să localizeze persoana în cauză şi să ajungă la aceasta. În scurt timp, la faţa locului au ajuns şi echipaje ale jandarmilor montani şi sal-vamontişti din localitatea Bran şi împreună cu aceştia au acordat primul ajutor celui în cauză. Turistul, în vârstă de 69 de ani, se plimba cu ATV-ul, iar la un moment dat a pierdut controlul acestuia şi s-a accidentat. Din primele date, rezultă că turistul prezintă o fractură la nivelul membrului superior drept şi posibil fracturi costale. Echipele de salvare au transmis coordonatele locului în care se găsea turistul accidentat şi un elicopter SMURD l-a preluat şi l-a transportat la un spital din Bucureşti.
S-au răsturnat cu maşina într-o râpă din apropierea Cabanei Cuibul Dorului din Masivul Bucegi
După ce jandarmii din cadrul Postului Montan Peştera au acţionat pentru salvarea unui turist care se accidentase cu ATV-ul în Platoul Bucegi, spre seară a venit rândul jandarmilor din cadrul Postului Montan Zănoaga să acţioneze pentru sprijinirea unor turişti care au avut un accident. În urma unui apel telefonic primit prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Zănoaga, a plecat în sprijinul unor turişti care au avut un accident cu autoturismul cu care se deplasau în zona montană. Patru turişti din municipiul Bucureşti, doi bărbaţi şi două femei cu vârste de aproximativ 60 de ani, după ce au ajuns în apropierea Cabanei Cuibul Dorului din Masivul Bucegi, au oprit autoturismul cu care se deplasau pe marginea drumului. Conducătorul auto a coborât din maşină, însă a uitat să asigure autovehiculul, moment în care acesta a pornit către o râpă, în timp ce celelalte trei persoane rămăseseră în interiorul acestuia, oprindu-se la un moment dat într-un copac din râpă. La locul accidentului au ajuns jandarmii montani şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Sinaia, care a constatat că nu se impune transportul acestora la spital. Cele trei persoane rămase în interiorul autoturismului au tras o sperietură zdravănă în momentul în care maşina a alunecat în râpă, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit. Autoturismul a fost avariat şi a fost nevoie de o platformă pentru scoaterea acestuia din râpă.Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Judeţean Dâmboviţa susţine o nouă ediţie a Festivalului "Padina Fest"

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Asociaţia „Padina Fest” vor organiza în perioada 23 iulie – 26 iulie 2015, pe Platoul din Lunca Padinii, Masivul Bucegi, o nouă ediţie a Festivalului „Padina Fest”. Padina Fest ajunge la a 6-a ediţie, păstrându-şi astfel promisiunea de a […]