AJOFM – facilităţi pentru inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii

0 0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informeză absolvenţii promoţiei 2020 că, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agenţie în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.
Înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidenţele agenţiei în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, data fiind înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.
Astfel, absolvenţii instituţiilor de învăţământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora îşi au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare, respectiv:
Primă de inserţie în valoare de 1500 lei
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu 1500 lei. De asemenea, în sprijinul absolvenţilor, agenţia acordă subvenţii în valoare de 2250 lei acelor angajatori care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire.
Documentele necesare pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de munca, au fost transmise cătreInspectoratul Şcolar Dâmboviţa, care a comunicat deja către toate instituţiile de învăţământ, informaţiile necesare.
Depunerea documentelor se face on-line la adresa de e-mail: ajofm@db.anofm.ro

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BAC 2020: 125 de absenţi la proba la alegere a profilului, încă un candidat eliminat pentru tentativă de fraudă!

La ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului şi specializării, în Dâmboviţa rata de participare a fost de 96,23%.Astfel, dintre cei 3343 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline s-au prezentat 3217 de candidaţi (Biologie -1139, Chimie […]