Agenţii economici au posibilitatea să recruteze din timp viitorii lucrători

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa invită şi anul acesta agenţii economici la un dialog care nu poate avea decât efecte benefice pe viitor. Concret, firmele sunt solicitate să estimeze necesarul de forţă de muncă pe termen mediu, astfel încăt să existe o proiecţie a evoluţiei pieţei locale a muncii, pe baza căreia să fie fundamentat planul de şcolarizare pentru învăţământul dual şi tehnic. Mai multe informaţii de interes pentru angajatori sunt prezentate în comunicatul semnat de inspectorul şcolar general Sorin Ion:
În judeţul Dâmboviţa, 21 de unităţi de învăţământ profesional şi tehnic şcolarizează elevi cuprinşi în peste 380 de clase, cu diverse calificări profesionale corelate cu piaţa muncii la nivel local, judeţean sau naţional.
Pentru că în perioada următoare se realizează fundamentarea proiectului planului de şcolarizare, sunt aşteptate propunerile din partea operatorilor economici care doresc forţă de muncă calificată, cu privire la numărul de locuri pentru învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul profesional, inclusiv cel dual cu perioadă de şcolarizare de trei ani pentru obţinerea nivelului trei de calificare.
Modelele de solicitări de şcolarizare pentru învăţământul profesional şi dual sunt publicate pe www.isj-db.ro la sectiunea Admitere învăţământ liceal, profesional şi dual
Rugăm operatorii economici de pe raza judeţului Dâmboviţa să vină în întâmpinarea unităţilor de învăţământ şi să prezinte nevoia reală de forţă de muncă pe un termen scurt şi mediu, astfel încât pe baza solicitărilor acestora, structura învăţământului liceal, profesional şi dual să răspundă dinamicii actuale a societăţii.
Pentru orice informaţii suplimentare vă puteţi adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mai puţine autorizaţii de construcţii eliberate în Dâmboviţa

În primele opt luni ale anului 2020, în Dâmboviţa, autorizaţiile de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale au înregistrat o scădere cu 9,6% faţă de perioada corespunzătoare din anul 2019.Concret, în perioada amintită sau eliberat 850 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere semnificativă raportat la intervalul similar de anul […]