Agenţia Naţională şi Judeţeană Antidrog, alături de elevi şi în anul şcolar 2013-2014

Ş.E.
0 0

antidrogSpecialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog de la nivel teritorial, au derulat luni, 16 septembrie a.c., o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri pentru a marca începutul anului şcolar 2013 – 2014.
„ANA a pregătit, şi în acest an, elevilor şi cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Aceste proiecte se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare.
În această primă zi de cursuri, specialiştii agenţiei s-au aflat în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.
În anul şcolar 2013-2014, ANA va dezvolta proiectele tradiţionale „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat” şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale, „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.
În cadrul proiectelelor pe care Agenţia le propune pe parcursul acestui an şcolar, sunt prevăzute module de formare destinate părinţilor şi cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea reţelei de specialişti, formarea de abilităţi privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor, exersarea comunicării în familie şi formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
Totodată, ANA va lansa şi prima Conferinţă naţională cu tema „Bune practici în prevenirea consumului de droguri în mediul şcolar”, la care vor participa reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi ai societăţii civile care desfăşoară activităţi în domeniu”, a declarat inspector principal de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator Centrul Antidrog Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Revoltă la Râncaciov. Localnicii sunt revoltaţi de lipsa medicului de familie

Poţi să mori cu zile în aşteptarea medicului de familie din satul Râncaciov, comuna Dragomireşti. Sute de oameni nu au medic de familie şi, totodată, nu au acces la serviciile medicale primare. Medicul de familie este o persoană foarte solicitată în orice localitate, sat, şi nu doar pentru a acorda […]