ADVERSAR GREU PENTRU SEPSI

Mihai ROŞOIU
0 0

FIBA a anunţat, astăzi, că ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se va confrunta într-un tur preliminar cu puternica grupare spaniolă Spar Citylift Girona pentru accederea în sezonul regular al EuroLeague Women, ediţia 20202021. Conform anunţului oficial al forului internaţional de baschet, pentru sezonul competiţional al EuroLeague Women s-au înscris 18 echipe de pe Bătranul Continent, patru dintre acestea urmând să joace un tur preliminar, în vreme ce restul echipelor, împreună cu învingătoarele din disputele preliminarii, vor juca în sezonul regular, în grupele Euroligii feminine.
Ţinând cont de faptul că 18 echipe s-au înscris oficial pentru sezonul 2020-2021 al EuroLeague Women, FIBA a anunţat, astăzi, că patru dintre acestea vor juca într-un tur preliminar. în aceste condiţii, forul internaţional a stabilit ca ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe să se confrunte cu gruparea spaniolă Spar Citylift Girona iar echipa maghiară Aluinvent DVTK să evolueze împotriva grupării turce Izmit Beledyespor.
FIBA a luat în considerare rezultatele obţinute de fiecare dintre cele 18 echipe în ultimii trei ani pe plan continental, stabilind astfel ca echipele care vor juca direct în sezonul regular, în grupe, sunt următoarele: UMMC Ekaterinburg, Dynamo Kursk şi BC Nadezhda (toate din Rusia), Fenerbahce şi Galatasaray (Turcia), Lyon ASVEL, Basket Landes şi Tango Bourges Basket (Franţa), Sopron Basket (Ungaria), Arka Gdynia (Polonia), CB Avenida (Spania), ZVVZ USK Praga (Cehia), Famila Basket Schio (Italia) şi TTT Riga (Letonia).
De menţionat că adversara reprezentantei baschetului feminin românesc, Spar Citylift Girona, se află pe locul secund la momentul suspendării sezonului iberic 2019-2020, cu o linie de clasament în care bifase 18 victorii şi 4 înfrângeri. Totodată, de adăugat că Girona a adunat mai multe trofee în ultimele cinci sezoane interne, având la activ şi două titluri de campioană a Spaniei, în 2015 şi 2019, şi are numeroase participări în cupele europene.
ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a înscris în premieră în EuroLeague Women iar dacă va câştiga confruntarea din preliminarii va evolua în grupele celei mai importante competiţii feminine inter-cluburi din Europa. în cazul în care reprezentanta baschetului românesc va ceda în confruntarea preliminară, atunci ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe va juca în FIBA EuroCup Women, competiţie în care s-au înscris 33 de echipe, la care se adaugă şi cele 2 echipe învinse din preliminariile Euroligii feminine.
FIBA a mai anunţat şi faptul că tragerile la sorţi pentru grupele EuroLeague Women şi FIBA EuroCup Women, sezonul 2020-2021, au fost programate pentru data de 17 august, la Munchen, în regim de videocon-ferinţă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ALEGE VIAŢA! ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR CAUZATE DE VITEZĂ

Poliţiştii rutieri au aplicat peste 20.000 de sancţiuni şi au reţinut aproximativ 2.300 de permise de conducere, şoferilor care pus în pericol siguranţa traficului prin nerespectarea limitelor legale de viteză, în cadrul unei acţiuni de o săptămână derulate conform Calendarului de activităţi al Reţelei Europene a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL.Viteza […]