Published On: lun, nov. 18th, 2019

Adrian Tuţuianu. răspuns fără echivoc: „Nu mă înscriu în Partidul Social Democrat”

nichiduta.ro

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, n-a făcut niciodată un secret din faptul că se întâlneşte frecvent şi poartă discuţii cu primarii PSD cu care a colaborat bine cât timp a fost preşedintele organizaţiei. Nu a ascuns nici faptul că i-ar dori alături, în noua construcţie politică în care s-a angrenat pentru că, potrivit răspunsului tranşant din această dimineaţă, nu se va întoarce în PSD, deşi consideră că Viorica Dăncilă şi echipa sa ar fi putut veni cu o reparaţie morală, anume anularea actului prin care Ţuţuianu a fost exclus din partid.
„M-am văzut şi în această dimineaţă cu nişte primari şi mă voi vedea în fiecare zi şi în fiecare săptămână când am timp cu toţi primarii PSD din judeţul Dâmboviţa. Nu mă înscriu în Partidul Social Democrat. Singura reparaţie morală care putea fi făcută faţă de mine era să fi procedat dna Dăncilă cu echipa dânsei la anularea excluderii mele din partid, excludere care s-a făcut din considerente fără nicio treabă cu statului, iar ceea ce am spus eu atunci s-a dovedit absolut corect, până la virgulă. Îmi doresc să fiu în echipă cu primarii care, astăzi, sunt primari ai Partidului Social Democrat, cu majoritatea dintre ei. Şi v-am mai spus lucrul ăsta, sunt vreo 42-45 pe care mi i-aş dori în echipă din cei 69. Este nu doar decizia mea, ci şi decizia lor.”
A mai declarat senatorul Adrian Ţuţuianu că există riscul real ca stânga politică să nu mai conteze la alegerile de anul viitor şi avansează idea unei alianţe care să fructifice potenţialul de creştere al Pro România:”În discuţiile pe care le-am avut, le-am explicat că o soluţie raţională este să ne regăsim, într-un fel, împreună, în anul 2020, la alegerile locale şi parlamentare, dacă dorim ca Stânga românească să mai conteze în ecuaţiile politice de viitor. În ce mă priveşte, cred că un vehicul nou, Pro România, sau o alianţă de centru-stânga va maximiza şansele noastre în 2020. Este singura soluţie ca să te poţi bate cu PNL şi USR, care, indiferent că ne place sau nu, sunt pe val. Şi e de gândit că viitoarea guvernare, nu asta interimară, va fi tot una de dreapta. Problema Stângii – dacă va fi suficient de bine reprezentată ca să avem o Opoziţie solidă care să-şi propună în anul 2024 revenirea la putere.Astea sunt limitele în care am discutat cu primarii. Sigur, unii privesc problema în sensul mai larg al evoluţiilor politice naţionale şi judeţene, iar alţii privesc problema doar prin prisma candidaturii lor la primăria comunei, oraşului, municipiului. În orice caz, există riscul ca PSD să piardă toate oraşele din judeţ şi Pro România să nu aibă forţa necesară să le câştige.”

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro