„ACVILELE” ŞI-AU LUAT ZBORUL CĂTRE RIGA Gabriela Irimia se află în lotul echipei naţionale de baschet feminin

Mihai ROŞOIU

Reprezentativa feminină de baschet a României a plecat, luni dimineaţă, spre Letonia, urmând să intre la Riga în bula epidemio-logică realizată de forul continental pentru meciurile echipebr din grupele D şi I din cadrul FIBA Women’s EuroBasket2021 Qualifiers. Cu rezultate negative pe linie la testările RT-PCR impuse de FIBA, delegaţia noastra a intrat de luni seară în regimul de cantonament închis şi se pregăteşte în Olympic Sports Centre din Riga pentru dubla din finalul acestei săptămâni cu Italia şi Danemarca.
Confruntat cu mai multe absenţe în lot (n.n. – Ursu, Cuic şi Stoiedin), dar şi cu problemele medicale ale lui Ashley Walker, care nu va putea fi prezentă la meciurile din această „fereastră” din cauza unei accidentari, antrenorul

Ayhan Avei se va baza la Riga pe următoarele 14 sportive:
Annemarie Godri-Parău (Sepsi-SIC Sf. Gheo-rghe)
Ioana Ghizila (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)
Carla Popeseu (CSM Satu Mare)
Alina Podar (CSM Satu Mare)
Tunde Kilin (CSM Satu Mare)
Kineso Kelemen (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)
Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne
Basket)
Gabriela Irimia (CSM Târgovişte)
Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoea) Anea Şipoş (Agronomia Bueureşti) Romina Filip (Agronomia Bueureşti) Elisabeth Pavel (UMCS Lublin) Nieolett Orban (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)

Dora Ardelean (FCC Baschet Arad)
Alături de antrenorul Avci mai fac parte din staff-ul tehnic al naţionalei tricolore şi: Muge Berkalp – antrenor secund Miruna Crasnic – antrenor secund Claudiu Fometescu – antrenor federal Vasile Osean – medic Mircea Nuţescu – kinetoterapeut Traian Racu – team manager
Duminică, dupa ultimul antrenament din Arena FRB al Acvilelor, antrenorul Ayhan Avci a declarat pentru www.frbaschet.ro:
„Este un moment dificil pentru baschetul mondial, pentru sport în general, din cauza acestei pandemii. Nu avem ce face decât să ne adaptăm, aşa că avem de jucat împotriva Italiei pe teren neutru, deşi, fără îndoială, aveam alt avantaj dacă jucam pe teren propriu, aşa cum era programat iniţial. Pe lângă acest context pandemic, ne aflăm şi în situaţia în care una dintre cele mai importante jucătoare ale noastre, Ashley Walker, nu va putea juca la Riga din cauza unei accidentări. In afară de Ashley, care era destul de importantă petru „chimia” jocului nostru, lipsesc din motive inte-meiate şi alte jucătoare importante şi experimentate precum Claudia Cuic, Adina Stoiedin sau Sonia Ursu. Aşadar, suntem într-o situaţie destul de grea, dar nu ne-am gândit niciodată că ne vom preda. Ne-am antrenat cu multă intensitate la Bucureşti şi vom continua antrenamentele la Riga, acolo unde ni se va alătura şi Gabriela Mărginean. Personal, sunt optimist că, fie şi în aceste condiţii, putem obţine două victorii în această fereastră. Cred asta, pentru că, am văzut cât de intens lucrează fetele la antrenamente, realizând importanţa acestor două meciuri, mai ales a celui împotriva Italiei. Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care îl avem acum la dispoziţie. Primul meci este cu Italia şi este unul strategic în calculele grupei, de aceea ne-am concentrat pentru moment asupra lui. Ştim că şi Italia are minim două absente importante în lot, Sottana şi Keys, dar, chiar şi fără aceste două jucătoare, formează o echipă solidă, cu sportive extrem de creative în atac. De aceea, în zilele următoare vom lucra mult să ne perfecţionam apărarea, blocade defensive şi tranziţia, pentru că apărarea noastră va trebui să fie aproape perfectă în această partidă. Sunt convins că apărarea este aspectul care va face diferenţa în acest meci crucial. Va fi un meci de mare uzură, mă aştept la lupte grele sub panou, dar am încredere maximă în jucătoarele mele. Fireşte, ne gândim şi la meciul cu Danemarca, nu ne subestimăm această adevrsară pe care am depăşit-o la Timişoara. Nu ne va fi uşor fără Ashley şi Adina (ca să mă refer doar la absenţele faţă de lotul de anul trecut). Vom opera mici schimbări în sistemele noastre şi sunt convins că putem surprinde această echipă nordica extrem de ambiţioasă.”
Reamintim că, România va evolua la Riga împotriva selecţionatei similare a Italiei, în data de 13 noiembrie, de la ora 19:45, şi impotriva naţionalei Danemarcei, în data de 15 noiembrie, de la ora 16:30.
După disputarea primelor două etape din Grupa D, iată cum arată clasamentul:

  1. Cehia – 4 puncte (2 victorii)
  2. România – 3 puncte (1 victorie şi 1 înfrângere)
  3. Italia – 3 puncte (1 victorie şi 1 înfrângere)
  4. Danemarca – 2 puncte (2 înfrângeri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Medalii pe bandă rulantă la Naţionalele de box feminine

Secţia de box de la CSM Târgovişte, pregătită de antrenorul Nicu Tamaş, a participat la campionatul naţional feminin de box cadete, junioare, tineret şi senioare, unde s au obţinut următoarele rezultate:Radu Mihaela campioana naţională de seniori la ctg +80 Toma Ana Maria campioana naţională de juniori la ctg 46kg Dobre […]