A crescut numărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie

0 0

marea britanieNumărul românilor şi bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut cu 26 la sută în trei luni, arată datele oficiale ale Biroului Naţional de Statistică. 141.000 de români şi bulgari au fost angajaţi în perioada aprilie-iunie, comparativ cu 112.000 în precedentele trei luni, ceea ce reprezintă o creştere de 26 la sută. Restricţiile de muncă temporare impuse cetăţenilor celor două ţări vor expira la sfârşitul anului, ceea ce i-a determinat pe activiştii care se ocupă de imigraţie să anticipeze o creştere şi mai mare anul viitor.
Problema imigranţilor români şi bulgari este una controversată. Guvernul refuză să ofere o estimare a numărului de imigranţi la care se aşteaptă, în timp ce Migration Watch UK, care militează pentru un control mai puternic al imigraţiei, „sugerează că aceştia vor veni în număr mare anul viitor”. Ministerul britanic de Interne susţine că românii şi bulgarii reprezintă doar 0,3 la sută din numărul persoanelor angajate în Marea Britanie. O purtătoare de cuvânt a adăugat că, în aceeaşi perioadă, numeroase persoane din ţările vestice ale UE au venit să muncească în Marea Britanie. (S.Ş.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PROIECT DE PARTENERIAT MULTILATERAL COMENIUS LA COLEGIUL NAŢIONAL "CONSTANTIN CARABELLA"

S-a constatat despre comportamentele nesănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia şi activitatea fizică (lipsa activităţii fizice, consumul redus de apă, fructe şi legume, consumul excesiv de de alimente cu conţinut caloric ridicat, bogate în grăsimi sau zaharuri: produse tip „fast-food” şi dulciuri, băuturi „soft”) că reprezintă comportamente de risc în […]