31 mai – data limită pentru solicitarea subvenţiilor la primele de asigurare

0 0

agriculturaProducătorii agricoli care încheie poliţe de asigurare pentru culturi agricole pot solicita ajutor de stat, care reprezintă o cotă procentuală din costul primelor de asigurare plătite, conform HG 756 /2010.
Astfel, se acordă sprijin în cuantum de 70 % din valoarea primelor de asigurare încheiate pentru poliţele care acoperă pierderile cauzate de fenomene meteo nefavorabile, care pot fi asimilate dezastrelor naturale şi de 50 % din valoarea primelor de asigurare încheiate pentru poliţele care acoperă pierderile cauzate de fenomene meteo nefavorabile – dezastre naturale – precum şi pierderile cauzate de boli ale animalelor ori plantelor. Beneficiari ai acestei scheme de ajutor sunt IMM-urile care desfaşoară activitate în producţia agricolă şi care îndeplinesc mai multe condiţii, dintre care: exploatează terenuri agricole în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari (culturi teren arabil, anuale şi perene, plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi şi viţă de vie) şi care au depus cerere de sprijin pe suprafaţă; să nu fie în dificultate financiară; să fi încheiat poliţa de asigurare cu societăţi de asigurare – reasigurare aflate sub autoritatea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Cererile se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură până la 31 mai 2014 pentru poliţele încheiate pentru culturile din toamna anului precedent. Acest ajutor de stat este o schemă de sprijin multianu-ală şi se acordă sub formă de rambursare pentru primele de asigurare aferente poliţelor încheiate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Natalitatea în scădere, mortalitatea în creştere

Luna martie, comparativ cu perioada similară din 2013, a fost caracterizată, din punct de vedere demografic, de scăderea natalităţii şi creşterea mortalităţii. S-au născut în maternităţile din judeţul Dâmboviţa 336 copii şi au fost înregistrate 598 de decese. Întrucât numărul nou născuţilor a fost mai mic decât numărul deceselor, a […]