3.493 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3) implica participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/ lecţii online

0 0

Ministerul Educaţiei şi Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ pre-universitar, la nivel naţional, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ.
Prin urmare, la data de 29 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situaţie:

  • 9.207 unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • 4.956 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor

preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. – 3.493 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
Menţionăm că dintre cele 3.493 de unităţi aflate în această situaţie, 377 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.116 unităţi de învăţământ apar din cauza ratei de incidenţă a cazurilor din localităţile în care acestea funcţionează ori a infrastructurii şcolare supuse unor lucrări de reabilitare.
Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemi-ologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. Data de referinţă pentru aceste informaţii a fost 29 octombrie, ora 12:00.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiu la acoperişul unei case, în comuna Văcăreşti

Pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au fost alertaţi şi au intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe din comuna Văcăreşti.Salvatorii au intervenit cu promptitudine, lichidând rapid incendiul şi împiedicând ca flăcările să se extindă la restul locuinţei. În urma producerii […]