Finanţare Regio pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidenţiale din oraşul Pucioasa

În data de 23 iulie, Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi Constantin-Emilian Ana, primarul oraşului Pucioasa, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Eficientizare energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din oraşul Pucioasa, strada Avram lancu, bloc 1, bloc 2, bloc 3, oraş Pucioasa, judeţul Dâmboviţa”.
Proiectul Primăriei Oraşului Pucioasa beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 3 – „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiţii 3.1 -„Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor”, Operaţiunea A – Clădiri rezidenţiale.
Astfel, prin această aplicaţie, administraţia locală îşi propune să îmbunătăţească eficienţa energetică a infrastructurii a trei blocuri de clădiri rezidenţiale aflate pe strada Avram Iancu. În acest sens, vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică la 60 de gospodării, investiţii ce vor determina scăderea consumului anual specific de energie şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi o mai bună încadrare din punct de vedere energetic a locuinţelor.
Valoarea totală a proiectului depus spre finanţare de autorităţile locale din Pucioasa este de 2.775.301,32 lei. Din aceştia, peste 1,3 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproape 239 de mii de lei reprezintă contribuţia de la bugetul de stat, în timp ce peste un milion de lei constituie cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. Implementarea proiectului se realizează 50 de luni, în perioada 1 noiembrie 2016 – 31 decembrie 2020.
În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.170 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse pe SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. La nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost depuse de solicitanţii de fonduri Regio 216 aplicaţii, având o valoare solicitată de peste 1,5 miliarde de lei. Dintre acestea, prin cele 12 proiecte aferente Axei prioritare 3 se solicită fonduri de peste 119 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte : Proiecte privind reamenajarea zonei centrale a oraşului

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a vizitat ieri şantierul deschis pentru reamenajarea Pieţei Tricolorului, unde se execută lucrări de decopertare. Este o investiţie de şapte milioane de lei, susţinută de la bugetul local iar perioada de execuţie este de nouă luni. Cristian Stan a spus că este un proiect complex, […]