F.C. Argeş Piteşti – F.C.M. Târgovişte Stadionul Nicolae Dobrin, astăzi, ora 11:00 „Gâscanul” a jucat la cele două echipe

A.l.

fcm targovisteDupă ce a remizat (1-1) cu C.S. Mioveni (antrenor Flavius Stoican), F.C. Municipal Târgovişte va da
piept, tot într-un amical, cu o echipă de B2. Este vorba de F.C. Argeş Piteşti (de două ori campioană a României). Meciul va avea loc pe stadionul care poartă numele celui de care se leagă atâtea performanţe fotbalistice, Nicolae Dobrin. „Gâscanul” a jucat în prestigioasa lui carieră la două echipe. Cele care se confruntă astăzi în Trivale: F.C. Argeş Piteşti şi F.C.M. Târgovişte. Cu echipa argeşeană a câştigat două titluri de campioană naţională, cu Florin Halagian antrenor (în 1973 şi 1979), iar cu F.C.M. Târgovişte a promovat din B în A, în 1981. Atunci, antrenori la echipa de lângă Turnul Chindiei erau Ştefan Coidum şi Radu Jercan. Alături de Gicu Dobrin evoluau: Mia, Niculescu, Ene, Dumitrescu, Pitaru, Gheorghe, Economu, Filipescu, Eftimie, Greaca, Kallo, Sava, Marinescu, I. Constantin…
” Vulturii Violeţi” au câştigat primul lor titlu de campioană naţională în anul 1973, pe când antrenorul de atunci, Florin Halagian, avea doar 32 de ani, iar preşedinte era Puiu Rapaport, care ulterior s-a mutat în Israel.
De două sezoane echipa de pe malurile Argeşului şi Doamnei evoluează pe a doua scenă a fotbalului românesc. Asta, după marele scandal „Penescu”. Nu are gânduri de mărire. Pentru primele locuri, care merg în Liga I, se bat Corona Braşov, A.S.C. Timişoara şi UTA Arad. F.C. Argeş (antrenor Iulian Crivac) nu este printre aspirante. Este în prima jumătate a clasamentului (locul 5), fără a emite pretenţii.
F.C. Municipal Târgovişte trebuia să dispute un meci amical, marţi, 9 aprilie, cu Concordia Chiajna, dar la solicitarea celor de la echipa din judeţul Ilfov, meciul s-a anulat.
Pentru partida cu F.C. Argeş Piteşti, antrenorul Municipalului, Gigi Manea, are la dispoziţie următorul lot de jucători: Zegheru, Zgâmbău -Banu, Coman, Anghel, Daia, Neagu, Cernea, Timofte, Gâldău, Popa, Grigore, Enescu, Dragna, Tudorache, Mândru, Lungeanu, Mădăran, Arsu, Rusu, A. Neculae.
De la echipa argeşeană cei mai cunoscuţi jucători sunt: Croitoru – Voicu, Viza, Moise, Petrovici, A. Popa, Cârstoiu, Manole, Doman, Dulcea, Rover Cârstea, Manole, Enuţă. Antrenori: Iulian Crivac şi Adrian Dulcea.
în ultimul meci din campionat, F.C. Argeş a învins-o, cu 2-1, pe F.C.M. Târgu Mureş. Pentru învingători au marcat Voicu şi Rover Cârstea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"FERESTRE IN TIMP" Ediţia a Vl-a

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Primăria Vulcana Pandele, Căminul Cultural „ZVOR DE APĂ VIE” din Vulcana Pandele şi Biblioteca comunei Vulcana Pandele, organizează astăzi, 12 aprilie 2013, începând cu ora 11:00, evenimentul „FERESTRE ÎN TIMP” ediţia a IV-a, ce se va […]