Trei ansambluri modulare de containere încălzite au fost achiziţionate şi amplasate în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Dotări importante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Pacienţii suspecţi sau diagnosticaţi cu COVID 19, au condiţii mai bune de aşteptare până la a fi preluaţi de cadrele medicale. Trei ansambluri modulare de containere încălzite au fost achiziţionate şi amplasate în incinta sediului central al SJUT, la Ambulatoriul de specialitate (44 mp), în Policlinică şi la Unitatea Primiri Urgenţe (75 mp) dar şi la Secţia de Boli Infecţioase (75 mp). Valoarea totală a achiziţiei este de 369 348,25 lei.Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, vicepreşedintele Luciana Cristea, administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan.
Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a declarat: Aşa cum am promis din prima zi de mandat, prioritatea numărul unu, atât pentru mine, cât şi pentru toţi colegii mei din Consiliul Judeţean Dâmboviţa, este şi va rămâne Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. De la prima vizită, împreună cu conducerea spitalului, cu medicii, cu asistenţii, cu personalul administrativ, am promis dâmboviţenilor că, în perioada de iarnă, vom avea pentru cei care sunt suspecţi sau diagnosticaţi cu Covid 19 condiţii mai bune şi vom desfiinţa corturile de triaj şi vom aduce containere încălzite. Astăzi se montează primul container în curtea Spitalului de Urgenţă. Până vineri le vom monta pe toate, inclusiv la secţia de boli infecţioase, valoarea tuturor containerelor fiind aproxmativ 370.000 lei şi, cu siguranţă, vom avea multe alte investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Vreau să îi mulţumesc domnului director pentru implicare şi pentru mobilizarea de care a dat dovadă împreună cu conducerea spitalului. În acelaşi timp, vreau să mulţumesc şi domnului primar al municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, pentru sprijinul acordat.
Facem precizarea că, în această perioadă, Unitatea de Primiri Urgenţe a SJUT se confruntă cu un număr zilnic de aproximativ 150 de pacienţi cu suspiciune de Covid, care se prezintă pentru testul PCR şi investigaţii medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prinde contur noul parc din zona Dâmboviţa Mall

„Proiectul de amenajare a noului parc din zona UM Gară se află în faza de aşternere a rulourilor de gazon!în cadrul investiţiei menţionate, spaţiul verde cuprinde zone cu vegetaţie bogată şi peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se plantează aproximativ 500 de arbori şi arbuşti din specii […]