Proiectele prioritare – viitoare sau aflate în desfăşurare în judeţul nostru – dezbătute de primarii dâmboviţeni şi conducerea CJ

Sala Vlad Ţepeş a Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) a găzduit o întâlnire de lucru,la iniţiativa preşedintelui CJD, Corneliu Ştefan, cu primarii mai multor localităţi dâmboviţene, la care au fost prezenţi administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, şi consilierul judeţean lonuţ Săvoiu.
Tema principală a întâlnirii a fost posibilitatea realizării unui important proiect de infrastructură, un drum judeţean – inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte, care să conecteze mai multe localităţi şi care, în acest fel, să creeze premisele conturării unei zone de dezvoltare pe întreg perimetrul delimitat de acesta. S-a stabilit că, în vederea conturării conceptului care va sta la baza investiţiei, este necesar ca fiecare localitate care va fi cuprinsă în proiect să identifice suprafeţele disponibile care pot deservi acest drum.
Drumul judeţean mai sus-amintit va uni municipiul Târgovişte cu localităţile Dragomireşti, Măneşti, Ulmi, Răzvad, Comişani, Aninoasa, Doiceşti, Şotânga, Văcăreşti.
În ceea ce priveşte capitala judeţului, oraşul Târgovişte, preşedintele Corneliu Ştefan, împreună cu primarul municipiului Târ-govişte, Cristian Stan, au discutat despre construirea inelului 2 de centură, a zonei metropolitane şi construirea drumului Valahia Express DX1 (Ulmi, Târgovişte).

Au fost abordate, de asemenea, şi proiectele importante aflate pe agenda de lucru a ADI Apă, ADI Deşeuri, ADI Civitas şi alte proiecte de dezvoltare din zona adiacentă a municipiului Târgovişte.
În cadrul întâlnirii, preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a transmis că zona metropolitană a municipiului Târgovişte este un proiect prioritar, atât pentru municipiul reşedinţă de judeţ, cât şi pentru întreg judeţul, un proiect care va cuprinde toate localităţile limitrofe Târgoviştei şi a subliniat faptul că, pentru perioada următoare, este fundamentală colaborarea dintre administraţia judeţeană şi administraţiile locale, în vederea deblocării anumitor proiecte, pentru a fi finalizate cu succes, în beneficiul dâmboviţenilor.
La întâlnire au mai participat: primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, şi primarii comunelor Ani-noasa, Ulmi, Comişani, Şotânga, Dragomireşti, Măneşti, Răzvad şi Văcăreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Crucea Roşie şi Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa vor organiza şi desfăsura activităţi suplimentare de colectare de sânge

Având în vedere situaţia de excepţie generată de contextul epidemiologic actual, imposibilitatea efectuării de colecte mobile şi scăderea numărului de donatori de sânge, vă aducem la cunoştinţă faptul că şi Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa va organiza şi desfăsura activităţi suplimentare de colectare de sânge, sâmbătă, 28 noiembrie 2020, la […]