Prezentarea volumului „TUDOR VLADIMIRESCU – PERSONALITATE COMPLEXĂ A NEAMULUI ROMÂNESC – 240 DE ANI DE LA NAŞTEREA SA”

0 0

Acest volum, tipărit de Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, apare la 240 de ani de la naşterea lui Tudor Vladimirescu, importantă, complexă şi profund interesată de mai binele neamului şi al ţării noastre, personalitate a istoriei noastre naţionale. El evidenţiază cele mai importante trăsături ale vieţii şi activităţii lui Tudor Vladimirescu, reliefând, prin articole şi studii ale unor personalităţi ştiinţifice de seamă din ţara noastră, legătura sa cu Ortodoxia străbună şi devotamentul său faţă de credinţa strămoşească.
Mitropolitul Nifon accentuează, în Precuvântarea volumului, trăsăturile ele mai importante ale personalităţii lui Tudor Vladimirescu, arătând că el este „fiu credincios al Bisericii noastre strămoşeşti, Tudor Vladimirescu a fost sprijinit de mulţi dintre clericii vremii sale, el însuşi fiind ctitor de mânăstiri şi biserici şi ajutător al lor. Educat în spiritul valorilor Evangheliei lui Hristos, ataşat de credinţa ortodoxă, Tudor Vladimirescu s-a manifestat ca un bun, credincios şi patriot fiu al ţării noastre, în inima lui rezonând toate marile momente istorice eliberatoare şi pline de vitejie, scrise cu curajul şi credincioşia voievozilor noştri”.
Tudor Vladimirescu a reuşit să-i ofere neamului nostru, atât de nedreptăţit şi de împilat de boieri, de fanarioţi şi de turci, o licărire de speranţă şi, mai presus de toate, certitudinea că unirea neamului românesc îl face puternic şi de neînvins, gata de a birui orice provocare şi de a alunga toate încercările pe care vălul istoriei i le descoperă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Asiguraţii pot obţine informaţii referitoare la serviciile de care au beneficiat în sistemul public de sănătate

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii si CNAS nr. 1416/820/2020, privind aprobarea Normelor metodologice pentru implementarea Legii nr. 165/2019 pentru completarea art. 234 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, începând cu data de 10 august 2020, persoanele care deţin calitatea de asigurat au dreptul de a fi […]