O VARĂ ÎN SIGURANŢĂ!

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, împreună cu efective de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, au desfăşurat o activitate pentru informarea cetăţenilor prezenţi în zonele de agrement de pe raza municipiului Târgovişte.
În cadrul acţiunii, poliţiştii şi jandarmii au oferit cetăţenilor sfaturi privind protecţia bunurilor personale şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei, dar şi informaţii despre pericolul la care se pot expune persoanele prin publicarea unor date private pe reţelele de socializare.
De asemenea, cetăţenii au primit materiale cu conţinut infor-mativ-preventiv, cât şi recomandări cu privire la conduita socială responsabilă pe care trebuie să o adopte în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.
La acţiune au participat şi reprezentanţi de la Crucea Roşie-Filiala Dâmboviţa.
Pentru ca zilele libere din perioada de vară să fie cât se poate de reuşite, poliţiştii si jandarmii vă readuc în atenţie o serie de măsuri pe care le puteţi lua, pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni.
Când plecaţi de acasă:
o Încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.
o Rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa. Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în casă.
o Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât poate constitui o invitaţie pentru hoţi!
Protejaţi-vă bunurile personale atunci când vă recreaţi!
o Acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale atunci când mergeţi să vă relaxaţi, în timpul ieşirilor la iarbă verde, la piscine, ştranduri sau la pescuit.
o Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale!

Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv.
o Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Forţele de ordine în acţiune pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, Direcţiei Sanitar Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică, au continuat să acţioneze în […]