Noi proiecte cu fonduri europene la Pucioasa

0 0

La sfârşitul lunii iulie, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale „Construirea şi dotarea Grădiniţei Prichindel din oraşul Pucioasa şi îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane din zonă.”
La nivelul oraşului Pucioasa, vor fi realizate o serie de intervenţii prin care se va îmbunătăţi infrastructura educaţională, precum şi spaţiul public urban. Astfel, după demolarea vechii clădiri a Grădiniţei „Prichindel”, va fi construit şi dotat corespunzător un nou spaţiu destinat educaţiei preşcolarilor. Totodată, spaţiile publice din vecinătatea instituţiei şcolare vor fi îmbunătăţite prin amenajarea unor locuri de joacă, a unor zone de practicare a sportului, precum şi a unui amfiteatru în aer liber. De asemenea, vor fi amenajate spaţii verzi, trasee pentru deplasările velo şi zone pietonale, în timp ce partea carosabilă va fi reabilitată. Nu în ultimul rând, prin intervenţiile proiectate, se are în vedere implementarea unui sistem eficient de iluminat public şi supraveghere video, precum şi îmbunătăţirea serviciilor de utilitate publică.
Având ca obiectiv creşterea calităţii vieţii locuitorilor, demersul administraţiei dâmboviţene beneficiază de finanţare Regio în cadrul Axei prioritare 13 – „Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiţii 9b -„Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale”, Obiectivul specific 13.1 -„Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România”. Aplicaţia prevede un termen de implementare de 70 de luni, de la 7 martie 2018 până la 31 decembrie 2023, şi are o valoare totală de 17.973.870,30 lei. Din aceştia, peste 15 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), peste 2,3 milioane de lei sunt alocaţi din bugetul naţional, cofi-nanţarea beneficiarului depăşeşte suma de 350 de mii de lei, în timp ce cuantumul cheltuielilor neeligibile, asigurate de beneficiar, este de aproximativ 31 de mii de lei.
În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 1.749 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 10 miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 737 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste 6,4 miliarde de lei. În situaţia contractelor semnate, este inclus şi contractul aferent Priorităţii de investiţii 11.1 -„Consolidarea capacităţii instituţionale şi o administraţie publică eficientă”, proiect implementat la nivel naţional al cărui beneficiar este Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, gestionat de ADR Sud Muntenia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANCPI va cofinanţa lucrările de întocmire a planurilor parcelare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va cofinanţa, din venituri proprii, lucrările de întocmire a planurilor parcelare, în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF), susţinut de Guvernul României. Totodată, suma decontată de ANCPI pentru lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale (UAT) […]