Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa şi deputat în mai multe legislaturi, condus pe ultimul drum

Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa şi deputat în mai multe legislaturi, a fost înmormântat, ieri, la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia.
Sute de oamenii au participat la înmormântare, printre care şi importanţi oameni politici.
Printre cei prezenţi la funerariile lui Ion Stan sau numărat, pe lângă familia acestuia, şi liderii PSD şi ALDE Dâmboviţa, subprefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, mai multi parlamentari, primari şi angajaţi din administraţia publică.
Slujba de înmormântare s-a ţinut la la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia. Dis de dimineaţă, cortegiul a făcut oprire şi la casa părintească. Sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al lui Ion Stan a fost apoi îngropat de la Mănăstirea Nucet.
Ion Stan a decedat în dimineaţa zilei de vineri, 3 august, la Constanţa, unde fusese internat la Spitalul Judeţean în urma unor complicaţii survenite din cauza bolilor grave de care suferea. Ion Stan urma să împlinească, pe 13 august, 63 de ani. În 1996 a ocupat funcţia de prefect al judeţului Dâmboviţa.
Pe plan politic, Ion Stan a deţinut, între anii 1996-2012, funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa, fiind totodată, în perioada 2006 -2010, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional. De la sfârşitul anului 2000, a fost deputat PSD în Parlamentul României, unde a ocupat diverse funcţii în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, respectiv: funcţia de preşedinte între anii 2000 – 2004, pe cea de secretar între anii 2004 – 2008 şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte din 2008 şi până în anul 2012. La sfârşitul acelui an, a demisionat din PSD, pe fondul declanşării urmăririi penale de către DNA, însă a rămas deputat independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DROGURI, ŢIGĂRI, ALCOOL, ARME ŞI BANI FALŞI, RIDICAŢI DE POLIŢIŞTI

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română şi D.I.I.C.O.T. au efectuat 101 percheziţii, pentru destruc-turarea unor grupări de criminalitate organizată. 166 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. În perioada 20 iulie – 3 august a.c., peste 300 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, […]