Investiţii în plin proces de implementare cu impact pentru comunitate

Când a preluat mandatul de primar, în urmă cu patru ani, nici angajaţi în primărie nu a găsit ca să poată lucra. Dar cu răbdare, încredere şi multă muncă, noul primar Radu Georgescu a reuşit să pună administraţia locală de la Gura Foii pe făgaşul normal. Nu a găsit niciun proiect, dar şi-a făcut o echipă alături de care a scris proiecte şi, iată că, astăzi, putem vorbi despre o serie de realizări dar şi despre proiecte în curs de implementare ale administraţiei locale de la Gura Foii, condusă de edilul Radu Georgescu. Mai sunt multe de făcut, dar cu sprijinul cetăţenilor, primarul Radu Georgescu spune că localitatea Gura Foii va ajunge pe harta localităţilor cu infrastructură rutieră modernă, apă, canal şi gaze, conform cerinţelor europene.

Comuna Gura Foii va avea un teren de sport sintetic şi un loc de joacă modern
Administraţia locală de la Gura Foii, condusă de primarul Radu Georgescu, mai bifează un proiect. Chiar astăzi, edilul Radu Georgescu a emis ordinul de începre a lucrărilor pentru realizarea unui teren de sport sintetic în localitate, ce va fi amplasat în spatele Şcolii Gura Foii. Edilul speră că tinerii se vor putea bucura de noua investiţie în cel mai scurt timp. Importanţa unui teren de sport în comunitate este una deosebită pentru tineret şi pentru copii, este un lucru ştiut de toată lumea.
Noul teren sportiv va avea dimensiunile 44X22, gazon sintetic şi nocturnă, va fi multifuncţional, iar pe acesta se vor putea practica sporturi precum fotbal, tenis sau volei. De asemenea, terenul va fi împrejmuit cu garduri şi plase înalte. Investiţia se realizează cu bani de la bugetul local şi are o valoare 280.000 lei.
Un alt proiect care va fi demarat în cel mai scurt timp în comuna Gura Foii este cel de construire a unui loc de joacă, ce se va realiza în spaţiul dintre Primăria Gura Foii şi Dispensar. Locul de joacă va fi construit în totalitate din fonduri de la bugetul local.
S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la căminul cultural din satul Bumbuia
O altă veste bună pentru cetăţeni este că a fost emis ordinul de începere pentru reabilitarea căminului cultural din satul Bumbuia, lucrare finanţată prin Compania Naţională de Investiţii şi este în

valoare de 1,5 milioane lei. Pe zi ce trece munca administraţiei locale, condusă de edilul Radu Georgescu, se vede în lucrurile frumoase şi utile pe care le face pentru comunitate. De asemenea, se caută soluţii pentru realizararea de la zero a unui edificiu cultural şi în Gura Foii.
2 kilometri de asfalt între Gura Foii şi Bumbuia
Se află în desfăşurare licitaţia publică pentru proiectul ce vizează asfaltarea a 2 kilometri de drum, între Gura Foii şi Bumbuia. Este un drum aflat într-o stare avansată de degradare, care va fi complet reabilitat în baza unei asocieri între Primăria Gura Foii şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 1.985.240,19 lei.

Drumuri asfaltate
Edilul Radu Georgescu a obţinut finanţare pe PNDL şi a reuşit să asfalteze 6 km de drumuri, străduţe din comuna Gura Foii. Primul proiect prin PNDL II a fost cel care a avut ca obiectiv modernizare drum Valea Bumbuia, în comuna Gura Foii, în valoare de 429,885.00 lei iar cel de-al doilea proiect finalizat şi finanţat prin PNDL II a fost cel prin care s-au asfaltat majoritatea străzilor din comuna Gura Foii şi a avut o valoare de 2,433,682.81
lei.
Primăria Gura Foii produce energie verde printr-un sistem fotovoltaic de 18kwp
Edilul Radu Georgescu a gândit şi investiţii care să aducă economii la bugetul local. Astfel, administraţia locală a realizat din buget propriu un sistem fotovoltaic de 18kwp prin care Primăria Gura Foii produce energie verde. Astfel este acoperit consumul integral al primăriei şi se injectează ziua surplusul în reţea pentru a lua de la Electrica în compensare noaptea pentru iluminatul public.
Iluminat public modern, mult mai ieftin şi sistem de supraveghere video
Iluminatul public pe LED a devenit o normalitate în localităţile din judeţul Dâmboviţa, astfel, şi comuna Gura Foii sa aliniat acestor standarde moderne, care diminuează şi costurile la facturi. Este vorba despre schimbarea vechiului sistem de iluminat public, cu unul modern, pe LED. Pe lângă modernizarea întregului iluminat public din întreaga comună, amintim şi de iluminatul public modern realizat în zona Gura Foii – Bumbuia. Toată zona de pădure dintre sate este iluminată. Comuna Gura Foii beneficiază şi de un sistem de supraveghere video compus din 25 de camere care joacă un rol important în siguranţa cetăţenilor. Scopurile principale ale unui astfel de sistem sunt de a proteja populaţia împotriva faptelor antisociale şi de a ajuta autorităţile, pentru a interveni cu rapiditate în cazuri de urgenţă prin monitorizarea traficului rutier, ordinea publică sau se pot dovedi diferite fapte ce ţin de gospodărirea comunală.
Cadastru gratuit în comuna Gura Foii
La Gura Foii, administraţia locală condusă de primarul Radu Georgescu a implementat şi proiectul de cadastrare gratuită. Deţinătorii de terenuri nu au plătit nici un ban, ci doar au pus la dispoziţie autorităţilor locale documentele care atestă proprietatea asupra pământului. Până în 2023 trebuie să existe cadastru la întreaga suprafaţă a judeţului şi chiar a ţării.

Alte investiţii cu impact major pentru comunitatea din Gura Foii
A fost modernizată puntea pieton-ală din zona Zamfireşti. S-a reamenajat stadionul Făget şi s-a adus apa pe stadionul Bumbuia.

Primăria Gura Foii a reabilitat toate fântânile aflate pe domeniul public, inclusiv izvoarele de apă din diferite zone de unde localnicii se aprovizionează cu apă.
În scurt timp, reţea de apă şi canal la Gura Foii
Nu în ultimul rând, edilul Radu Georgescu a ţinut să le transmită cetăţenilor că nu se dă bătut şi va continua în ritm susţinut demersurile pentru apă şi canal. Acesta este un proiect pe fonduri europene, prin POIM, în valoare de 3,5 milioane de euro, pentru comuna Gura Foii. Este vorba despre o reţea de apă şi canalizare care se va întinde pe aproximativ 20 de kilometri. Toate cele 4 sate vor avea apă. În ceea ce priveşte canalizarea, satul Bumbuia va intra în etapa a doua a proiectului.
Prioritate rămâne şi reţeaua de gaze
Extinderea reţelei de gaze este un proiect în valoare de 1 milion de euro. Administraţia locală de la Gura Foii a realizat proiectul şi a luat toate avizele şi autorizaţiile şi se aşteaptă finanţarea necesară pentru implementare.
Toate aceste investiţii vorbesc de la sine despre administraţia locală de la Gura Foii, condusă de edilul Radu Georgescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Creşa nr. 8 a ajuns la stadiul de finisaje

„Proiectul care vizează modernizarea şi extinderea Creşei nr. 8 din municipiul Târgovişte a intrat în etapa finisajelor, iar luna viitoare, prima din cele şase creşe aflate acum în execuţie, va fi finalizată! Prin prezentul proiect se propune extinderea actualului imobil cu un corp nou, parter şi etaj, dar şi reabilitarea […]