F.C. Municipal Târgovişte Atacanţii nu cer mingea în profunzime

A.l.

fcmProcesul de pregătire al Municipalului continuă cu antrenamente fizice, alternate cu meciuri amicale. Sunt şi şedinţe de analiza acestor partide, pentru a se observa greşelile făcute şi a le remedia.
în prima parte a sezonului (turul şi patru etape din retur), s-a văzut în jocul Municipalului o bună posesie a balonului. Dar această manevrare a balonului nu garantează succesul. Dacă ai posesia, trebuie să faci şi progresia spre poarta adversă, să duci în careul de 16 m multe baloane şi mulţi jucători.
S-a văzut că, la atacurile Municipalului, în ultimii 30-35 de metri, viteza de joc e scăzută. Jucătorii se mişcă greu. Nu cer mingea în profunzime. Se demarcă spre lateral. Nu cer mingea „pe gaură”. Nici Popa şi nici Dragnea nu sunt ca nişte ghimpi în coasta adversarilor.
După plecarea lui Gabi Petre, Mândru poate fi cel ce ordonează atacurile şi dă ultima pasă. Poate face acest lucru şi Olteanu, dacă joacă ceva mai ofensiv. O variantă ofensivă este şi Timofte, un jucător puternic, înalt, cu simţul porţii. în prima parte a campionatului a marcat două goluri, dar din poziţie de mijlocaş defensiv. Se aşteaptă mai mult de la Enescu, un jucător cu apetit ofensiv, care poate mult mai mult.
Ca să ai o ofensivă eficientă, trebuie să ai baloane multe. Acestea pot veni prin marcaje strânse, dar mai ales prin presing. Ca să câştigi balonul, trebuie să se exercite presiune susţinută asupra purtătorului de balon, punându-l în criză de timp şi spaţiu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Secretarul de Stat Codrin Scutaru şi Laurenţiu Rebega au efectuat o vizită de lucru în Dâmboviţa

Codrin Scutaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, a efectuat o vizită de lucru în Dâmboviţa, la solicitarea deputatului PC, Georgică Dumitru. O primă etapă s-a consumat în comuna Conţeşti, unde Codrin Scutaru, însoţit de Laurenţiu Rebega şi preşedintele Con-ser-vatorilor dâmboviţeni au urmărit stadiul execuţiei proiectului […]