Elevii din Răzvad au primit tablete cumpărate din fondurile Primăriei

O nouă iniţiativă lăudabilă în comuna Răzvad. Astăzi, 316 tablete au ajuns la toţi şcolarii din Răzvad şi asta datorită iniţiativei luată de administraţia locală condusă de primarul Emanuel Spătaru.
Investiţia în educaţie este cea mai eficientă investiţie din lume şi asigură egalitatea de şanse a tuturor copiilor la învăţarea continuă. 316 elevi din comuna Răzvad au primit tablete din partea Primăriei. Bucuria s-a putut citi pe chipul şcolarilor, dar şi al cadrelor didactice. Odată cu întreruperea cursurilor şi apoi cu declararea stării de urgenţă în România, educaţia a fost unul dintre cele mai afectate domenii.

Recomandările Ministerului Educaţiei şi ale inspectoratelor şcolare au fost de a muta educaţia în online, în mediul virtual. Acestea fiind spuse, administraţia locală de la Răzvad, condusă de edilul Emanuel Spătaru şi vicepri-marul Ionela Şerban, a anulat evenimentul cunoscut drept „Ziua Comunei” iar cu banii avuţi la dispoziţie a achiziţionat 316 tablete pentru toţi elevii comunei de la clasa zero şi până la clasa a VlII-a. Toate tabletele au fost dotate cu o cartelă SIM care să ofere posibilitatea de conexiune la internet nelimitat şi o husă.


Trebuie menţionat faptul că acestea s-au predat doar în baza semnării unui proces verbal în care stă menţionat faptul că tabletele sunt oferite în scopuri educaţionale şi rămân la elevi doar atâta timp cât îşi desfăşoară studiile la unităţile şcolare de pe raza comunei Răzvad.
Primarul Emanuel Spătaru spune că le-a cumpărat tablete, tuturor elevilor încercând să preîntâmpine două probleme majore: „poate erau copii care aveau în familie o tabletă, dar erau mai mulţi copii în acea familie şi nu o puteau accesa în acelaşi timp şi, în al doilea rând, a încercat să eliminăm orice incompatibilitate între dispozitive”.
Una dintre preocupările constate ale autorităţilor locale din comuna dâmboviţeană Răzvad este bunăstarea copiilor, în special a celor care urmează o formă de învăţământ.


În ultimii patru ani, de când este la conducerea localităţii, edilul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban, toţi elevii răzvădeni, dar şi preşcolarii au primit pe lângă manuale şi câte un dar din partea Primăriei şi Consiliului Local Răzvad, respectiv câte un set de rechizite şcolare. Nu au fost uitate nici cadrele didactice, cărora administraţia locală le-a asigurat materiale didactice necesare desfăşurării activităţii şcolare. Un gest deosebit din parteaautorităţilor dar şi apreciat de cadrele didactice. Să nu uităm şi de bursele oferite elevilor cu rezultate foarte bune.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Curtea Domnească din municipiul Târgovişte va fi restaurată şi conservată din fonduri europene

S-a semnat contractul pentru execuţia de lucrări de restaurare şi conservare în vederea realizării obiectivului de investiţii „Impulsionarea dezvoltării judeţului Dâmboviţa şi păstrarea identităţii culturale a fostei capitale a Ţării Româneşti prin conservarea, protejarea, dezvoltarea şi valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgovişte”, proiect realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa din […]