Dotări importante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, a efectuat alături de vicepreşedintele Luciana Cristea, o nouă vizită la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), prilejuită de finalizarea implementării unui proiect privind îmbunătăţirea calităţii condiţiilor de cazare pentru pacienţi. Astfel, au fost achiziţionate 70 de paturi electrice, de ultimă generaţie, cu două, trei şi patru motoare, care permit schimbarea poziţiei bolnavului în funcţie de nevoile medicale ale acestuia, cu ajutorul unei telecomenzi. De asemenea, au fost cumpărate şi 5 bran-carduri pentru transportul pacienţilor. Investiţia, în valoare de 1.550.000 de lei, a fost suportată integral din bugetul propriu al unităţii spitaliceşti, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Potrivit managerului SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, s-au avut în vedere secţiile cu implicaţii COVID-19 – Pneumologie, Unitatea de Terapie Acută Coronariană, Unitatea de Accidente Vasculare Cerebrale Acute şi Chirurgia, unde au fost deja sau pot ajunge oricând şi pacienţi COVID-19 pozitiv. Este vorba despre bolnavi cu insuficienţă respiratorie, care necesită să stea la pat pentru a evita orice tip de efort.
Proiectele investiţionale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte beneficiază de suportul preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, care a declarat că este esenţial ca unitatea medicală dâmboviţeană să le asigure cetăţenilor cu probleme de sănătate condiţii optime de cazare şi tratament.
„Am hotărât, astăzi, împreună cu managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, să înlocuim, în următoarele două săptămâni, corturile de triaj de la Policlinică, UPU şi Boli Infecţioase, cu containere de mari dimensiuni, încălzite. Eliminăm, astfel, unele inconveniente generate de această perioadă de pandemie pe care o traversăm. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, voi fi permanent alături de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Sănătatea dâmboviţenilor reprezintă un obiectiv prioritar pentru noi”, a declarat Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
În cadrul acestei vizite, preşedintele CJD a constatat că alimentarea cu oxigen de la Secţia Pneumologie se realizează, prin intermediul tuburilor, la etajele 1 şi 3, şi a solicitat să se facă demersurile necesare pentru realizarea unei instalaţii centralizate de oxigen.
Reamintim faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a avut o întâlnire cu conducerea SJUT, în data de 3 noiembrie 2020, prilej cu care a identificat deficienţele cu care se confruntă unitatea spitalicească, în contextul pandemiei cu COVID-19, şi a dat asigurări că va face toate demersurile necesare în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru a veni atât în sprijinul personalului medical, cât şi al pacienţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Angajatorii trebuie să dispună telemuncă, iar acolo unde nu este posibil, să decaleze programul de lucru dacă au peste 50 de angajaţi

A fost aprobată o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, ca pe durata stării de alertă, angajatorii să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activităţii permite.Totodată, în cazul în care munca la domiciliu sau telemunca nu sunt posibile, actul normativ prevede ca angajatorii […]