Published On: lun, ian. 27th, 2020

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIŢA

nichiduta.ro
Share This
Tags

DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DÂMBOVIŢA
Dâmboviţa/
Subofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa condamnat pentru luare de mită
23 ianuarie 2020
La data de 21.01.2020, magistraţii Tribunalului Militar Bucureşti, au condamnat pe inculpatul Tiţa Dan, plt. adj. şef în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa, aflat în arest la domiciliu, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare. Alături de pedeapsa închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa amenzii în cuantum de 200 de zile-amendă fixându-se cuantumul unei zile-amendă la suma de 60 lei. Pe lângă pedeapsa principală rezultantă a închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita orice activităţi care presupun executarea de controale privind aplicarea normelor legale, eliberarea de autorizaţii, avize, atestate, permise ori documente similare, necesare desfăşurării unor activităţi, constatarea şi/sau sancţionarea contravenţiilor, precum şi a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), d), h), j) şi k) Cod penal, pe o perioadă de 4 (patru) ani.
Inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare.
Hotărârea nu este definitivă.
Prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului plt. adj. şef Tiţa Dan din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.
În fapt, la data de 26 septembrie 2019 ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, lau prins în flagrant pe subofiţer în timp ce pretindea de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.
La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită.
Ulterior, în urma activităţilor procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunţător, de la care subofiţerul a solicitat şi a primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparţine.
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro