Deschidere şi disponibilitate de a sprijini Universitatea „Valahia” în demersurile necesare

0 0

Consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Virgil Guran, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgovişte. Alături de rectorul universităţii, Laura Gorghiu, la întâlnire au mai participat preşedintele Senatului universitar, Constantin Pehoiu şi alţi reprezentanţi ai conducerii universităţii.
Discuţiile au debutat cu o scurtă prezentare a Universităţii „Valahia” şi a activităţii desfăşurate de aceasta în domeniul educaţiei şi cercetării. Rectorul Laura Gorghiu a prezentat universitatea în cifre, a trecut în revistă realizările instituţiei, accentuând că pentru a menţine performanţele şi parcursul de dezvoltare, pe lângă atragerea de fonduri prin proiecte de investiţii, Universitatea „Valahia” are nevoie şi de susţinere din partea autorităţilor pentru finalizarea Campusului universitar, un proiect grandios şi cea mai amplă investiţie lansată după 1989 – un campus construit de la zero. Pe lângă corpurile de clădire dedicate spaţiilor de învăţământ, universitatea şi-a propus construirea celui de-al patrulea cămin studenţesc din Campus, dar şi construirea unei baze sportive moderne, clădiri adecvate exigenţelor educaţionale actuale şi care vor răspunde nevoilor viitoare. Acestea se vor realiza prin Compania Naţională de Investiţii. În contextul prezentării făcută de către conducerea universităţii, Virgil Guran şi-a exprimat deschiderea şi disponibilitatea de a sprijini Universitatea „Valahia” în demersurile necesare, vizând, astfel, îndeplinirea aspiraţiilor universităţii privind creşterea calităţii învăţământului superior târgoviştean.

Totodată, făcând comparaţie cu alte instituţii de învăţământ din ţară, Virgil Guran a declarat că este impresionat de prima sa vizită la Universitatea „Valahia”.
În final, oficialul a venit cu aprecieri şi mulţumiri adresate întregii comunităţi academice pentru eficienţa în desfăşurarea proiectelor propuse, atât de importante şi necesare în dezvoltarea sistemului educaţional.
La rândul său, rectorul i-a mulţumit pentru vizita efectuată la instituţia noastră.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comisia Europeană a aprobat noi centre de excelenţă în învăţământul profesional şi tehnic

Comisia Europeană a anunţat joi, 30 iulie 2020, rezultatele selecţiei celui deal doilea apel din cadrul Acţiunii-cheie 3 a Programului Erasmus +, selecţie în urma căreia au fost aprobate 5 noi platforme de centre de excelenţă în învăţământul profesional şi tehnic (VET), din cele 55 de aplicaţii depuse.Dintre cele 167 […]