Crucea Roşie Dâmboviţa prin donaţia primită de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica a sprijinit Secţia Boli Infecţioase, cu o serie de materiale necesare în lupta cu COVID-19

0 0

Anul acesta, de la începutul pandemiei COVID-19, voluntarii şi angajaţii Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa au fost permanent în acţiune, asumându-şi toate riscurile, pentru a oferi asistenţă umanitară şi servicii socio-medicale celor aflaţi în nevoie. Totodată, ei au diseminat informaţii esenţiale pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului ajutând astfel comunităţile să se pregătească. În condiţii neprielnice, „oamenii” Crucii Roşii au depăşit bariere şi, cu responsabilitate şi dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizaţiei.
Înainte de apariţia primului caz de COVID-19 în România, Crucea Roşie Română membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, a declanşat proceduri şi strategii de intervenţie în acord cu recomandările Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi a urmat directivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Totodată, Crucea Roşie Română în calitate de organizaţie umanitară auxiliară statului, a lucrat în strânsă coordonare cu Guvernul României, păstrându-şi în acelaşi timp independenţa şi acţionând în conformitate cu principiile fundamentale ale Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.
La nivel judeţean, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa a colaborat permanent cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciile de Asistenţă Socială din judeţ, Spitalele din judeţ, Poliţie, Jandarmerie, oferind sprijin logistic, uman şi material.
În urma donaţiei primite de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. în valoare de 25.000 lei am sprijinit Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte -Secţia Boli Infecţioase Adulţi cu o serie de materiale necesare atât personalului medical cât şi pacienţilor afectaţi de coronavirus: echipamente sanitare, 2 paturi cu noptieră, 5 frigidere, 10 televizoare, dezinfectant pentru suprafeţe, şi un electrocadiograf de ultimă generaţie.

„România Salvează România”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Două noi contracte de lucrări, încheiate în data de 9 iulie 2020

La Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a semnat contractele de lucrări aferente a două obiective, ce vor fi finanţate în asociere cu unităţile administrativ-teritori-ale Vlădeni şi Valea Lungă.Este vorba despre „Execuţie asfaltare 2,32 km drumuri în comuna Valea Lungă, judeţul Dâmboviţa”, proiect în valoare de 1.515.101,84 lei, şi „Reabilitare drumuri comunale pe […]