Cabinete medicale de specialitate ce vor deservi locuitorii comunei Ocniţa

In comuna dâmboviţeană Ocniţa, administraţia condusă de edilul Eduard Barcău are mai multe proiecte pe care vrea să le pună în aplicare şi care vor duce la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru toţi cetăţenii comunei. Pe lângă dezvoltarea domeniilor cum sunt infrastructura, serviciile sociale, economia sau înfrumuseţarea comunei, administraţia locală vrea să facă paşi importanţi şi în ceea ce priveşte serviciile medicale. Astfel, primarul Eduard Barcău face demersuri ca în Ocniţa să fie înfiinţate cabinete medicale de specialitate.
Edilul Eduard Barcău are la bază principiul că aleşii sunt puşi în fruntea comunităţilor şi trebuie să aibă deschidere faţă de cetăţeni şi să încerce să le rezolve problemele.
Primăria Ocniţa vrea să amenajeze câteva spaţii medicale unde să funcţioneze un cabinet medical stomatologic şi un cabinet de medicină internă cu ecograf. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană pe care administraţia de la Ocniţa îl pregăteşte.
Edilul Eduard Barcău deja a identificat un imobil ce poate fi destinat acestei investiţii. Beneficiarii acestui proiect sunt cetăţenii comunei Ocniţa. Concrect, aceste cabinete medicale la standarde europene se vor realiza în locaţia Centrului de Informare din comuna Ocniţa, care mai bine de 6 ani nu a adus niciun beneficiu localităţii, doar cheltuieli foarte mari. Destinaţia Centrului de Informare poate fi schimbată doarece au trecut deja cei cinci ani de monitorizare dat fiind faptul că a fost realizat pe fonduri europene.
Aşa cum am menţionat, aceste cabinete de specialitate au toată şansa să se realizeze în Ocniţa prin accesarea de fonduri europene. Ba mai mut, proiectul cu finanţare europeană este destinat nevoilor comunităţii dar şi mediului de afaceri, şi spunem acest lucru pentru că edilul Eduard Barcău a ţinut să precizeze că în cadrul proiectului, cetăţenii ar putea beneficia de consultaţii gratuite timp de doi ani, adică, serviciile medicale sunt asigurate tot din bani europeni.
Edilul Eduard Barcău susţine că este mult de muncă, însă lucrurile se mişcă într-o direcţie bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa a trimis clarificări la ADR Sud Muntenia privind Proiectul Centurii Târgovişte

Administraţia este încrezătoare că Centura municipiului Târgovişte va primi finanţare pe POR în cadrul proiectului depus, în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile, în parteneriat cu CJ Dâmboviţa, ca lider de asociere, în care ceilalţi doi parteneri sunt Primăriile Târgovişte şi Răzvad. Afirmaţia a fost făcută chiar de primarul municipiului Târgovişte, […]