Asfaltările continuă în judeţul Dâmboviţa

0 0

Vizitele de lucru pe şantierele din judeţ, la obiectivele din domeniul infrastructurii rutiere din subordinea CJ Dâmboviţa, continuă.
Prima oprire a fost pe DJ 702D Dragomireşti-Hulubeşti, proiect care presupune reabilitarea şi modernizarea a 5,2 km de drumuri judeţene.
În valoare de 6.739.732,31 lei, investiţia se derulează în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi este realizată de SC Lucrări şi Drumuri Poduri SA, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD).
În prezent se lucrează la realizarea de podeţe şi rigole, întreaga suprafaţă fiind deja asfaltată.
Vizita a continuat la obiectivul „Covor bituminos DJ 702A, sector Potocelu – Ludeşti – Hulubeşti -Valea Mare – Livezile – Voia”, finanţat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în cadrul programului de covoare bituminoase, etapa I, proiectul, în valoare totală de 6.808.986,83 lei, vizează reabilitarea a 18,665 km de drumuri judeţene din care s-au realizat aproximativ 9 km pe raza comunelor Ludeşti şi Hulubeşti. În prezent, pe acest traseu, în localitatea Valea Mare, se lucrează şi la reţeaua de canalizare în cadrul unui proiect derulat de administraţia locală. În prezenţa primarilor comunelor Hulubeşti şi Valea Mare, preşedintele Alexandru Oprea a discutat cu reprezentaţii firmei constructoare şi le-a solicitat să lucreze la capacitate maximă având în vedere condiţiile meteorologice favorabile, astfel încât proiectul să se deruleze în bune condiţii şi să se finalizeze cât mai curând pentru a putea fi demarate, în bune condiţii, şi lucrările de covoare asfaltice derulate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pe acest traseu. Stratul I de asfalt va fi turnat doar după ce lucrările la realizarea reţelei de canalizare vor fi finalizate. Ajunsă în localitate, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a vizitat şi şantierul de lucrări de la noul sediu al primăriei Valea Mare, proiect finanţat din fonduri guvernamentale, prin PNDL.
Derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa din buget propriu, tot în cadrul programului de întreţinere a drumurilor judeţene prin covoare bituminoase, etapa I, obiectivul „Covor bituminos pe DJ 721, sector Costeştii din Deal (DN 7) – Produleşti – Gura Şuţii -Perşinari – Văcăreşti (L = 20,55 km) şi Drumul judeţean DJ 401A, sector Miuleşti – Mărunţişu -Tomşani – Poroinica – Mogoşani -Merii (C.F.) (L=22,915 km)” a fost următorul vizitat de conducerea CJD. Cumulat, proiectul, în valoare totală de 11.942.231,35 lei, presupune asfaltarea a 43,455 km de drumuri judeţene.
Până în prezent au fost executate lucrări de reparaţii şi turnare covor asfaltic pe mare parte din suprafaţă şi urmează ca, în perioada următoare, să se realizeze acostamentele, marcajele si semnalizarea verticală, preşedintele Alexandru Oprea solicitând deja demararea

acestor operaţiuni, în cadrul unei discuţii cu primarul comunei Văcăreşti.
De asemenea, vor fi realizate şi lucrările de reparaţii şi asfaltare pe ultima porţiune rămasă, de 1,8 km.
Vă readucem în atenţie faptul că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâm-boviţa şi-a propus să reabiliteze 231,892 km de drumuri judeţene, din care au fost deja asfaltaţi mai bine de jumătate. Sunt investiţii realizate atât din bugetul propriu al CJD, cât şi din fonduri guvernamentale, în cadrul unor programe naţionale.
De asemenea, încă de săptămâna trecută au demarat lucrările şi pe unul din cele 4 loturi din cadrul celui mai mare proiect din domeniul infrastructurii rutiere, derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa din fonduri europene, şi anume „Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 şi DJ 101B, pe traseul limită Judeţ Prahova -Moreni – Gura Ocniţei – Răzvad -Ulmi – Târgovişte – Comişani -Bucşani – Băleni – Dobra – Finta – Bil-ciureşti – Cojasca – Corneşti – Buti-manu – Niculeşti – limită Judeţ Ilfov”. Investiţia va marca reabilitarea a încă 62,161 km de drumuri judeţene.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Direcţiile de sănătate publică au transmis inspectoratelor şcolare analiza situaţiei epidemiologice

În funcţie de această analiză, comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor decide scenariul de reluare a activităţii, la propunerea consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ.În urma analizei situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică […]