APELUL primarului Laurenţiu Moraru către comunitatea din Moroeni

0 0

Cazurile de COVID-19 au crescut alarmant, în ultimele două zile la nivelul judeţului Dâmboviţa. Tot mai multe comunităţi dâmboviţene sunt lovite de COVID-19. În ciuda tuturor eforturilor pe care fiecare administraţie locală le-a făcut atât pe perioada stării de urgenţă cât şi în starea de alertă, din cele 89 de localităţi dâmboviţene, 80 sunt afectate de COVID-19. Şi comuna Moroeni are cazuri de COVID-19.
Primarul comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru nu a întârziat să facă un apel public către toţi locuitorii localităţii pe care o conduce. Edilul le-a cerut concetăţenilor să dea dovadă de implicarea, de sprijin, de empatie, de responsabilitate, să păstreze calmul şi să respecte toate regulile şi măsurile impuse.
„Dragi locuitori ai comunei Moroeni,
Ne aflăm astăzi, în mijlocul celei mai grave crize medicale pe care omenirea o are de înfruntat în ultimul secol, provocată de SARS-COV-2. Potrivit statisticilor Centrului Naţional de Supraveghere şi control al Bolilor Trasmisibile (CNSCBT), judeţul Dâmboviţa este pe primul loc în topul îmbolnăvirilor de COVID-19 între judeţele României (cu excepţia Capitalei), înregistrând în ultimele două zile, un record de cazuri noi. Miercuri, 8.07.2020, în judeţul Dâmboviţa au fost înregistrate 59 de cazuri noi iar astăzi, 9.07.2020,s-au înregistrat 66 de cazuri.
Autorităţile nu pot lupta, însă, singure cu această epidemie. Este nevoie de implicarea, de sprijinul, de empatia, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Este important să ne păstrăm calmul, să respectăm toate regulile şi măsurile impuse, să păstrăm igiena mâinilor, să evităm aglomerările, să limităm, pe cât posibil, deplasările. Pe scurt, să păstrăm distanţa socială.
Sunt doar limitări temporare, care ne vor ajuta să trecem peste această încercare. Însă, doar împreună vom reuşi să ne protejăm pe noi, familiile noastre, comunitatea, sănătatea – averea noastră fără de preţ.
Inevitabilul s-a produs şi nici comuna noastră nu a fost ocolită de virusul
SARS-COV-2.
Pe raza comunei Moroeni, au fost confirmate mai multe persoane infectate cu noul coronavirus. Pe această cale, fac apel la calmul şi responsabilitatea dumneavoastră.
Îi rog pe cei care în acest moment desfăşoară activităţi pe raza comunei

Moroeni, care au interacţiune cu cetăţenii, să respecte aceste reguli, pentru că de fiecare dintre noi depinde respectarea regulilor. Le cer cetăţenilor comunei Moroeni, agenţilor economici care au activitate într-un domeniu în care interacţionează foarte mult cu publicul, să respecte aceste reguli.
Nimic mai simplu decât atât! COVID-19 nu este limitat de la o stradă la alta, de la o comună la cealaltă.
Suntem cu toţii parte din această problemă şi trebuie să o gestionăm noi, nu altcineva. Important este să respectăm regulile, pentru că ne protejăm în primul rând pe noi, dar şi pe cei cu care intrăm în contact.
Fac un apel la fiecare cetăţean să fie corect şi să spună adevărul dacă este suspect sau a avut contact direct cu o persoană infectată. De aici există riscul contaminării şi implicit alte probleme. Fac apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea tratamentului.
ATENŢIE! Ne confruntăm cu o boală infecţioasă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate.
Să tratăm cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitară!
Am fost, sunt şi voi fi alături de dumneavoastră la orice oră din zi şi din noapte, oferidu-vă spriinul.
Să credeţi în puterea noastră de a trece ÎMPREUNĂ şi peste această provocare. Împreună, RESPONSABIL, vom reuşi.”, acesta este mesajul primarului Laurenţiu Moraru, comuna Moroeni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SIGURANŢA RUTIERĂ

Săptămâna trecută, poliţiştii au reţinut peste 4.200 de permise de conducere şoferilor care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic prin depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.În perioada 26 iunie […]