Published On: mar, feb. 26th, 2013

în Dâmboviţa. 14 copii au fost preluaţi în regim de urgenţă şi 4 copii au fost părăsiţi în maternitate în mai puţin de două luni

nichiduta.ro

cristiana bucurÎn perioada 01.01.2013 -14.02.2013, Centrul de Consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat -Telefonul copilului a efectuat un număr de 68 deplasări pe raza judeţului Dâmboviţa, ca urmare a sesizărilor scrise sau telefonice referitoare la situaţii de abuz, neglijare, exploatare a copiilor.
„În urma a 12 deplasări au fost preluaţi în regim de urgenţă un număr de 14 copii (7 băieţi şi 7 fete), care au fost plasaţi după cum urmează: 5 copii la asistenţi maternali profesionişti, 6 copii la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat Târgovişte şi 3 copii la rude sau la alte familii”, ne-a declarat Cristiana Bucur, director Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.
„În urma a două deplasări, s-a propus instanţei judecătoreşti emiterea unei ordonanţe preşedinţiale de preluare în regim de urgenţă a 8 copii.
În urma a 56 deplasări, nu a fost nevoie de stabilirea unei măsuri de protecţie specială pentru copii. Cazurile au fost remise pentru monitorizare Autorităţii Publice Locale de domiciliu, sau pentru consiliere Centrului de prevenire a abuzului, neglijării şi exploatării din cadrul D.G.A.S.P.C. Dâmboviţa.
De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, ca urmare a sesizărilor scrise din partea Spitalelor Târgovişte şi Pucioasa, au fost preluaţi în regim de urgenţă 4 copii (3 băieţi şi o fată), părăsiţi în maternitate, pentru care s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti.
De la începutul anului 2013 s-au întocmit adrese către Primăriile din judeţul Dâmboviţa, pentru 26 mame minore, în vederea monitorizării situaţiei cuplului mamă-copil”, a mai precizat Cristiana Bucur.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro