Depistaţi în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au depistat doi bărbaţi în timp ce conduceau autovehicule pe raza judeţului, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cu valori de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.Totodată, unul dintre bărbaţi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile pub-lice.Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.
LEGEA INTERZICE CONSUMUL DE ALCOOL LA VOLAN!
Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulaţie.
Consumând alcool sau alte substanţe psi-hoactive, vă puneţi în pericol pe voi, pe ceilalţi participanţi la trafic, dar riscaţi să fiţi traşi la răspundere contravenţională, penală şi, după caz, la plata unor despăgubiri civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dezvelirea plăcii comemorative dedicată eroilor neamului din satul Cazaci, comuna Nucet

Comuna dâmboviţeană Nucet a sărbătorit în avans Centenarul Marii Uniri. Evenimentul intitulat „Respect Ostaşilor Români” se încadrează în suita de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri şi a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Nucet. Duminică, 25 noiembrie, la primele ore ale dimineţii, manifestările au debutat în satul Nucet cu […]