Dezvelirea plăcii comemorative dedicată eroilor neamului din satul Cazaci, comuna Nucet

0 0

Comuna dâmboviţeană Nucet a sărbătorit în avans Centenarul Marii Uniri. Evenimentul intitulat „Respect Ostaşilor Români” se încadrează în suita de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri şi a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Nucet.
Duminică, 25 noiembrie, la primele ore ale dimineţii, manifestările au debutat în satul Nucet cu un marş al Tricolorului şi depunere de coroane la Monumentul Eroilor din faţa Primăriei Nucet. Cu mic cu mare, toţi nucetenii au participat la marşul Tricolorului pe acordurile fanfarei. Nu au lipsit din program o scurtă slujbă religioasă şi alocuţiunea primarului Luisa Bărboiu.
Evenimentul „Respect Ostaşilor Români” a continuat în satul Cazaci din comuna Nucet, unde au avut loc momente cu totul deosebite şi pline de încărcătură istorică şi patriotism. Şi aici a avut loc un marş al Tricolorului.
Structurile militare din Garnizoana Târgovişte, preşedintele CJ Dâmboviţa, parlamentari, preoţi, cadre didactice, simplii cetăţeni, elevi şi preşcolari au participat la ceremonia organizată pentru dezvelirea unei plăci comemorative dedicată eroilor neamului.
Un moment plin de emoţie a fost cel al dezvelirii plăcii comemorative, dedicată eroilor neamului din satul Cazaci, comuna Nucet. Un sobor de preoţi a oficiat slujba de sfinţire a plăcii comemorative. Nu au lipsit alocuţiunile.
În cadrul ceremoniei, col.(r) Gheorghe Şerban, preşedintele Filialei Dâmboviţa a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor-Regina Maria” i-a oferit o plachetă doamnei primar Luisa Bărboiu care, la rândul său, a anunţat public că o oferă întregii comunităţi din comuna Nucet.
A avut loc şi un memont de reculegere în cinstea eroilor neamului, dar au fost depuse şi coroane de flori.
La final, elevii au oferit un mic spectacol.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.
La mulţi ani România, la mulţi ani române!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dezbatere publică a proiectului Planul Naţional Strategic pentru supravegherea, controlul şi prevenirea cazurilor de infecţie cu HIV/SIDA (PNS) 2018- 2020

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică proiectul Planului Naţional Strategic pentru supravegherea, controlul şi prevenirea cazurilor de infecţie cu HIV/SIDA (PNS) în perioada 2018- 2020. După încheierea dezbaterilor, proiectul de Hotărâre de Guvern va fi supus aprobării Guvernului. Documentul pus în transparenţă azi este realizat în concordanţă cu Strategia […]